'Katliamı yapanlar da cezasız kalmamalı'   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 03-24-2013 (09:16)   Son Mesaj: 03-24-2013 (09:16)    Cevap: 0    Gösterim: 412  

    03-24-2013

    'Katliamı yapanlar da cezasız kalmamalı'

    'Katliamı yapanlar da cezasız kalmamalı'
    'Katliamı yapanlar da cezasız kalmamalı'

    Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi'nin kardeşi Aziz Bengi,"Özür tamam. Ama bu katliamı yapanlarda cezasız kalmamalı" dedi.

    Mavi Marmara'da hayatını kaybeden Ali Haydar Bengi'nin kardeşi Aziz Bengi,"Özür tamam. Ama bu katliamı yapanlarda cezasız kalmamalı" dedi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'ye giden Mavi Marmara gemisinde yapılan katliam için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi ve ölenlerin yakınlarına tazminat ödemeyi kabul etti.

    Mavi Marmara'ya İsrail askerinin saldırısında yaşamını yitiren 9 kişiden biri de Ali Haydar Bengi'ydi. Bengi'nin kardeşi Aziz Bengi, Netanyahu'nun 3 yıl sonra dilediği özrü geç kalan bir özür olarak değerlendirerek, "Özür tamam. Ama bu katliamı yapanlarda cezasız kalmamalı." dedi.

    Mavi Marmara'da öldürülenlerin yakınlarına tazminat verilmesinin kendileri için önemli olmadığını vurgulayan Aziz Bengi, amacın Gazze'deki ambargonun kalkarak oradaki insanların refaha ve huzura kavuşması olduğunu dile getirdi. Bengi, "Tazminat önemli değil. Allah'a şükür ihtiyacımız da yok. Sıkıntımız da yok. Eğer ki ambargo kalkarsa, oradaki halk refaha kavuşursa biz çok daha fazla rahatlarız. Bizim gayemiz oydu. Onu da İsrail kabul etti." dedi.

    BU KATLİAMI YAPANLAR CEZALANDIRILMALI

    İsrail'i kastederek 'Özür dilemesi onun küçüklüğüdür' diyen Bengi, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zaten suçludurlar. Çünkü resmen onların yaptığı bir katliamdır. Oradakiler infaz edildi. Sabahın 5'inde açık sularda yapılanları bütün kamuoyu kabul ediyor. Açık denizde bir gemiye saldırmak uluslararası hukuka göre suçtur. Sınır bölgesine daha girilmemiş. Abimin arkadaşlarının anlattığına göre abim infaz edilmiş. Görgü şahidinin birisi diyor ki, "üç mermi benim yanımda sıktılar. Yerde uzanmış halde, yüzüne baktılar. Yüzüne baktıktan sonra sırtına üç mermi sıktılar. Ondan sonra onu alıp götürdüler beni de köşeye bağladılar.' diyor. Yani onu infaz ettiler. Ben bu işi yapanların cezalandırılmasını istiyorum. Ve oradaki ambargonun kalkmasını bizim için önemli olan bu."

    Şehit Ali Haydar Bengi Eğitim Yardımlaşma Kültür Derneği Başkanı Mehmet Seydi ise Mavi Marmara vakasıyla insanlık adına büyük bir olaya imza atıldığını söyledi. İsrail saldırısında hayatını kaybedenlerin kanlarının amacına ulaştığını vurgulayan Seydi, "Gazze'nin özgürlüğü hem insanlık hem de Ortadoğu halkları adına çok önemli bir konu. Özür olayı da tarihi bir olay. İsrail tarihinde bildiğimiz kadarıyla yaptığı katliamlardan işlediği cinayetlerinden hiçbir zaman geri adım atmış değildi. Ama bu açıdan insanlık adına ve İslam alemi adına büyük bir zafer. Rabbim o, 9 tane şehit kardeşimizin kanının bereketini daha biz hayattayken bize gösterdi. Ne mutlu onlara ne mutlu onların ardından gidenlere."dedi.

    Türkiye'nin dış politikasının kendi haklılığını gün be gün gösterdiğini belirten Seydi, Türkiye'nin doğru yolda ilerlediğini kaydederek, "İlan edilen barış sonucuna ulaşır da hem Ortadoğu hem de insanlık adına büyük bir adım atılmış olur. Bu da bunun müjdesidir. Akıtılan ter olsun, akıtılan kan olsun hak ettiği yeri buluyor. İsrail kendi cinayetlerini katliamlarını itiraf etmek zorunda kaldı. Mızrak zaten çuvala sığmıyordu. Bu da malumun ilanı oldu."ifadelerini kullandı.

    Kaynak: CİHAN





    'Katliamı yapanlar da cezasız kalmamalı' Yorumları