Şemsi Sılkım'ın cenazesi toprağa verildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-24-2013 (09:14)   Son Mesaj: 03-24-2013 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 370  

    03-24-2013

    Şemsi Sılkım'ın cenazesi toprağa verildi

    Şemsi Sılkım'ın cenazesi toprağa verildi
    Şemsi Sılkım'ın cenazesi toprağa verildi

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Basın Şeref Kartı ve 1998 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Şemsi Sılkım'ın cenazesi toprağa verildi.

    Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi, Basın Şeref Kartı ve 1998 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Şemsi Sılkım'ın cenazesi toprağa verildi. Sılkım için Şişli Cami'nde öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine, Sılkım'ın ailesi ve yakınları ile Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Galatasaray Kulubü Başkanı Adnan Polat, eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, iş adamı Kaya Çilingiroğlu, sanatçı Nihat Doğan ile gazeteciler katıldı.

    Şemsi Sılkım'ın cenazesi, Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

    -Şemsi Sılkım kimdir?-

    Şemsi Sılkım, 1923'te İstanbul'da doğdu. Mesleğe, 1942'de Yüksek İktisat ve Ticaret Okulu'nda okurken Cumhuriyet Gazetesi'nde Ömer Besim'in yanında spor muhabirliğiyle başlayan Sılkım, O. Münir Kutnak'ın ''Stad Spor'' ve Sulhi Garan'ın ''Şutspor'' dergilerinde görev yaptı.

    Mithat Eriş'in ''Fenerbahçe'' dergisi ile ilk polisiye dergisi ''Kelepçe''de yazı işleri müdürlüğü yapan Sılkım, 1954-1961 yılları arasında Ethem İzzet Benice'nin ''Son Telgraf'', ''Gece Postası'' gazetelerinde belediye, magazin ve spor dallarında çalıştı.

    Aynı yıllarda Halil Lütfi Dördüncü'nün ''Tan'', Habip Edip Törehan'ın ''Yeni İstanbul'', Gökşin Sipahioğlu ile Ali Oraloğlu'nun ''Şehir'' gazetelerinde istihbarat şefliği yapan Sılkım, Kemal Ilıcak'ın Tercüman gazetesinde istihbarat şefliği, belediye muhabirliği yaptı, ayrıca parasız verilen ilk dergi ''İnci''yi hazırladı.

    İlk promosyonla ansiklopedi, kitap, hediye ve konserli çekilişleri düzenleyen Sılkım, bunları 17 yıl yönetti.

    Şemsi Sılkım, 1981-1988 yılları arasında Sarıyer ile Şişli belediyelerinin basın danışmanılığını yürüttü. Türkiye Gazetesi'nde esnaf muhabiri iken fırıncılar sendikası ile minibüsçüler odasının da basın danışmanlığını yapan Sılkım, Eminönü Belediyesi'nin ''Şelale'' ve ''Yeniçağ'' gazetelerinde çalıştı.

    Sılkım, Türkiye Musiki Eseri Meslek Birliği'nin (MESAM) Basın Danışmanlığı da yaptı.

    Kaynak: AA





    Şemsi Sılkım'ın cenazesi toprağa verildi Yorumları