Ä°HH BaÅŸkanı Yıldırım'dan 'özür' açıklaması   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 03-23-2013 (09:14)   Son Mesaj: 03-23-2013 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 383  

    03-23-2013

    İHH Başkanı Yıldırım'dan 'özür' açıklaması

    İHH Başkanı Yıldırım'dan 'özür' açıklaması
    İHH Başkanı Yıldırım'dan 'özür' açıklaması

    Mavi Marmara Gemisi'nin organizatörü olan İHH'nın genel başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'in özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, "bu büyük bir başarıdır ama abluka kalkana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

    Mavi Marmara Gemisi'nin organizatörü olan Ä°HH'nın genel baÅŸkanı Bülent Yıldırım, Ä°srail'in özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Yıldırım, "bu büyük bir baÅŸarıdır ama abluka kalkana kadar mücadelemiz devam edecek" dedi. Ä°HH'nın Fatih'teki genel merkezinde düzenlenen toplantıda konuÅŸan Yıldırım, kararla ilgili olarak bununÂ*siyasi ve diplomasi açısından önemli bir baÅŸarı olduÄŸunu, ambargonun kaldırılması çok önemli olduÄŸunu söyledi.

    İsrail'in özür dilemesiyle bir ilk yaşandığını belirten Yıldırım, "Bundan dolayı mutluyuz. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. İsrail, bu özür ve tazminattan sonra acaba ablukayı kaldıracak mı, asıl önemli olan bu. Çünkü ambargo zaten fiili olarak kalkmıştı." diye konuştu.

    "Bu konuda fiili olarak ÅŸehitler ve yaralılar büyük bir zafere imza atmıştır" diyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Åžu anda oradaki insanı durumların iyileÅŸtirilmesi içinÂ*Türkiye ile elbette Ä°srail anlaÅŸma yapmıştır. Bu da bir baÅŸarıdır. Åžehit aileleriyle istiÅŸare ettiÄŸimizde, buruk bir sevinç yaÅŸadıklarını gördük,Â*bu da ablukanın henüz kalkmamasından kaynaklanıyor. Åžimdi abluka Gazze'den çekilen Ä°srail'in haksız olarak uyguladığı bir statüdür.Â*Ä°nÅŸallah bu da kalkacaktır. Tereddütünüz olmasın. Bu baÅŸarı biz ve Ä°HH gönüllüleri için süreçte çok önemli bir adımdır. MücadelemizÂ*henüz bitmedi, Filistinli insanların evleri ellerinden zorla alınıyor, Mescid-i Aksa'yı iÅŸgal devam ediyor, hapishanelerde insanlaraÂ*iÅŸkence ediliyor."

    Özürle Ä°srail'in suçunu kabul ettiÄŸi anlamına geldiÄŸini bildiren Yıldırım, "BaÅŸka açılan davalar da var Ä°srail'e. O davalarda da bu dikkate alınacaktır.Â*Cenevre sözleÅŸmesine göre biz zaten Gazze'ye yardım götürebilirdik ama saldırıya uÄŸradık. Açık denizde bizlere saldırdılar. Burada suçlarınıÂ*kabul ettiler. Dünyadaki aktivistlerle birlikte mahkemelerde bunu deÄŸerlendireceÄŸiz. Ä°srail yaptığı hukuksuzluÄŸu kabul etmiÅŸtir. Peki nerede yargılanacak bu suçlular, Ä°srail'de mi?" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

    Yıldırım, "Türkiye'nin onurlu duruÅŸundan dolayı mutluyuz. Bütün STK'ların, siyasi partilerinÂ*onurlu duruÅŸundan da mutluyuz. Ama bizi üzenler de oldu" dedi.

    İsrail'şn Mavi Marmara'ya dayanarak kendilerini terörist listesine aldığını kaydeden Yıldırım, "İsrail bunu
    2 Aralık 2012 tarihindeki Bakanlar Kurulu kararıyla ortaya koydu. Bunların sayısız örneÄŸi var Ä°srail'de. Biz hala terörist listesindeyiz.Â*Tazminat ödeniyor, bu konuda açtığımız davalarımız var. Yaralılarımız ve haksız yere tutuklananlarımız da var. Bizi limana götürüpÂ*ciddi manada kötü muamele yaptılar. Çıkarken bize dediler ki, "ÅŸu kağıdı imzalayın", tüm arkadaÅŸlarımız imzaladı ama şöyle: Ä°rademizÂ*dışında iÅŸgal edilmiÅŸ Filistin topraklarına zorla getirildik. Åžimdi Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek istesek bize yasak çıkartacaklar" dedi.

    Özür ve tazminatın siyasi ve diplomasi açısından önemli bir başarı olduğunu tekrarlayan Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Ambargonun kaldırılması çok önemlidir. Biz ablukanın kalkmasını da istiyoruz.
    Åžehit ailelerin beklentileri budur. Abluka kalkana kadar da elbette küresel mücadele edecek. Sadece Türkiye'deki katılımcılarınÂ*mücadelesi deÄŸil. Dünyadan katılımcılar da var bu iÅŸin içinde. Ablukanın kalkması için de çalışmalarımız devam edeceÄŸini belirtmek istiyorum."

    M. Marmara mağdurlarının 'özür' tepkisi İsrail'in, Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisi'ne düzenlenen saldırıya ilişkin Türkiye'den özür dilemesinin yankıları sürüyor. Mavi Marmara gemisinde bulunan mağdurlardan peşpeşe açıklamalar geldi.

    Kaynak: Haber7





    İHH Başkanı Yıldırım'dan 'özür' açıklaması Yorumları