Åžalom Genel Yayın Yönetmeni yarınlardan umutlu   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 03-23-2013 (09:15)   Son Mesaj: 03-23-2013 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 339  

    03-23-2013

    Şalom Genel Yayın Yönetmeni yarınlardan umutlu

    Şalom Genel Yayın Yönetmeni yarınlardan umutlu
    Şalom Genel Yayın Yönetmeni yarınlardan umutlu

    Yahudi asıllı Türk gazeteci ve yazar İvo Molinas, Türkiye'nin Hamas ile İsrail arasındaki barışı sağlamada katolizer aracı olabileceğini, Hamas'ı anlamakta Mısır'dan daha önemli bir aktör olduğunu söyledi.

    Yahudi asıllı Türk gazeteci ve yazar Ä°vo Molinas, Türkiye'nin Hamas ile Ä°srail arasındaki barışı saÄŸlamada katolizer aracı olabileceÄŸini, Hamas'ı anlamakta Mısır'dan daha önemli bir aktör olduÄŸunu söyledi. Åžalom Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ä°vo Molinas, Ä°srail'in Türkiye'den özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesiniÂ*Haber 7'ye deÄŸerlendirdi.

    İsrail'in özrüyle ilgili "gecikmiş bir özür" yorumunda bulunan Molinas, bugün özür dilenmesini eskiye göre daha ılımlı bir hükümetin olması ve Obama'nın Ortadoğu'daki çıkarları için baskı yapmasına bağladı.

    Ä°srail halkının çoÄŸunun Türkiye ile iliÅŸkilerinin kötü olmasından son derece rahatsız olduÄŸunu dile getiren Molinas, "Ä°ki ülke kazandı. Önemli olan bu.Â*Ä°srailliler Türkiye'ye gelip tatil yapmak istiyor" dedi.

    HAMAS İLE DİYALOG İÇİN TÜRKİYE ŞART

    Molinas, iki ülke büyükelçilerinin tekrar görevlerine dönecek olmalarının son derece olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayarak, bundan sonra neler olacağına dair şunları söyledi:
    "Ortadoğu'da 1948'den bu yana süren kronikleşmiş bir sorun var. Hamas ile İsrail arasındaki barışı sağlamada Türkiye katolizer aracı olabilir. Türkiye, Hamas'ı anlamakta Mısır'dan daha önemli bir aktör. Bunda Obama'nın ısrarları da çok etkili. Obama, ededi dostluğa vurgu yaptığı gibi yerleşimlerin barışın önünde en önemli engellerden biri olduğunu söyledi. Kapsamlı bir barış olursa bu sorun da ortadan kalkacaktır."

    ÖMER ÇELİK'İN ÇAĞRISI

    Molinas, geçtiÄŸimiz günlerde BakanÂ*Ömer Çelik'inÂ*yurt dışına giden Musevilere yaptığı Türkiye'ye dönün çaÄŸrısı için de "Ä°srail'e giden Yahudiler, Türkiye'yi unutmuyorlar. Ama gelmeleri için teÅŸvik olması lazım. Tekrar gelmeleri kolay birÅŸey deÄŸil. Ancak bugüne kadar Türkiye'de azınlıkları dışlayıcı bir yapıdan bu noktaya gelmesi demokratik bir hükümetin olmasından kaynaklanıyor" dedi.

    Kaynak: Haber7





    Şalom Genel Yayın Yönetmeni yarınlardan umutlu Yorumları