Yeni Papa'yı Türkiye'ye davet etti   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 03-23-2013 (09:15)   Son Mesaj: 03-23-2013 (09:15)    Cevap: 0    Gösterim: 345  

    03-23-2013

    Yeni Papa'yı Türkiye'ye davet etti

    Yeni Papa'yı Türkiye'ye davet etti
    Yeni Papa'yı Türkiye'ye davet etti

    Katolik Hristiyan aleminin yeni ruhani lideri Papa Franciscus'un fakir ve ihtiyaç içinde olan insanlara karşı çok duygulu olduğunu belirten Bartholomeos, Papa Franciscus'un, Arjantin'de hizmet ederken mütevazi bir hayat sürdüğünü anlattı.

    Katolik Hristiyan aleminin yeni ruhani lideri Papa Franciscus'un fakir ve ihtiyaç içinde olan insanlara karşı çok duygulu olduğunu belirten Bartholomeos, Papa Franciscus'un, Arjantin'de hizmet ederken mütevazi bir hayat sürdüğünü anlattı. Fener Rum Patriği Bartholomeos, Vatikan Devlet Başkanlığı'na seçilen Papa Franciscus'un resmi papalık ayinine katıldığını hatırlatarak, ''Roma ziyaretim çok iyi geçti. Papa ile yeni bir işbirliği dönemi başlattık. Bu, yalnız kiliselerine değil, bütün insanlığın yararına olacak, bütün insanlık için çığır açacak'' dedi.

    Bartholomeos, Kadir Has Üniversitesi'nde, üniversitenin kurucusu Kadir Has'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Seçilmesinden sonra yaptığı bazı jest ve davranışların Papa Franciscus'u kamuoyunda çok sevilen bir şahıs olarak öne çıkardığını ifade eden Bartholomeos, ''Bu durum bu şekilde devam edecektir. Papa Franciscus'un, Hristiyanlara ve bütün insanlığa hizmet vereceğine inanıyoruz. Kendisini patrikhanemize davet ettik. Siz de biliyorsunuz ki, son üç Papa, patrikhanemizi resmen ziyaret etmiştir. Hristiyanların birliği için beraber çalışıyoruz. Kendisi de Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi. Cumhurbaşkanımızın davet etmesi lazım ve eminim ki davet edecektir'' diye konuştu.

    Vatikan'da, 19 Mart'ta düzenlenen resmi papalık ayinine katılan Bartholomeos, ''Roma ziyaretim çok iyi geçti. Papa ile yeni bir işbirliği dönemi başlattık. Bu, yalnız kiliselerine değil, bütün insanlığın yararına olacak, bütün insanlık için çığır açacak'' ifadelerini kullandı.

    Fener Rum Patriği Bartholomeos, Papa Franciscus'e 2014 yılının Ocak ayında Kudüs'te buluşma önerisinde bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

    ''Çünkü seleflerimiz tam 50 yıl önce orada bulunup, batı-doÄŸu Hristiyanlığı iliÅŸkilerinde yeni bir dönem açtı. Papa Franciscus'a bu tarihi buluÅŸmanın 50. yıl dönümünü kutlamak için Kudüs'e gitmemizi önerdim. Bunu da memnuniyetle kabul etti. Böylece kutsal yerlere beraber gitmiÅŸ olacağız. Beni güzel karşıladı. Roma'da okuduÄŸum için Roma ve Katolik kilisesiyle sıcak iliÅŸkilerim var. Kardinaller, sınıf arkadaÅŸlarım. Yani yeni Papa'yı seçenler arkadaÅŸlarım. Böylece dostluÄŸumuzu insanlığın yararına geliÅŸtiriyoruz. Her zaman birlik ve beraberlikten, dostluktan yanayız.''Â*





    Yeni Papa'yı Türkiye'ye davet etti Yorumları