UKB'den Öcalan'ın mesajına destek   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 03-22-2013 (09:13)   Son Mesaj: 03-22-2013 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 324  

    03-22-2013

    UKB'den Öcalan'ın mesajına destek

    UKB'den Öcalan'ın mesajına destek
    UKB'den Öcalan'ın mesajına destek

    Uluslararası Kürt Birliği (UKB), hapisteki PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakılması ve teröristlerin Türkiye sınırları dışına çıkması yönündeki mesajını destekledi.

    Uluslararası Kürt Birliği (UKB), hapisteki PKK'nın sözde lideri Abdullah Öcalan'ın silah bırakılması ve teröristlerin Türkiye sınırları dışına çıkması yönündeki mesajını destekledi. UKB Başkanı Merad Şamoyev, Rus İnterfaks haber ajansına verdiği demeçte, Kürt sorunu için barışçıl çözümden başka bir yolun olmadığını dile getirdi. PKK'nın, liderlerinin çağrısına kulak vereceği ve gruplarını Türkiye sınırları dışına çıkaracağı konusunda emin olduğunu belirten Şamoyev, ?Ancak, Kürt silahlı grupların silahsızlandırılması söz konusu değil? dedi.

    Kürtlerin, başta Öcalan'ın serbest bırakılması ve Türkiye Anayasası'nda belirtilmesi şartıyla Kürtlere özel statünün tanınması gibi birkaç talebi olduğunu söyleyen Şamoyev, PKK'nın birkaç gün önce kaçırdığı Türk kamu görevlilerini serbest bıraktığını da sözlerine ekledi.

    Kaynak: Rusya'nın Sesi





    UKB'den Öcalan'ın mesajına destek Yorumları