Öcalan'ın çaÄŸrısına Kandil'den ilk yanıt geldi   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 03-22-2013 (09:14)   Son Mesaj: 03-22-2013 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 322  

    03-22-2013

    Öcalan'ın çağrısına Kandil'den ilk yanıt geldi

    Öcalan'ın çağrısına Kandil'den ilk yanıt geldi
    Öcalan'ın çağrısına Kandil'den ilk yanıt geldi

    PKK yöneticisi Murat Karayılan, Abdullah Öcalan'ın silah bırakma ve sınırdışına çekilmeyi içeren çağrısını yaşama geçireceklerini açıkladı.

    PKK yöneticisi Murat Karayılan, Abdullah Öcalan'ın silah bırakma ve sınırdışına çekilmeyi içeren çaÄŸrısını yaÅŸama geçireceklerini açıkladı. Günler öncesinden baÅŸlayan Nevruz kutlamalarının finali bugün Diyarbakır'da yapılırkenÂ*Abdullah Öcalan'ın bildirisindeki 'silahlar sussun' çaÄŸrısına Kandil'den ilk yanıt geldi.Â*PKK yöneticisi Murat Karayılan, Abdullah Öcalan'ın silah bırakma ve sınırdışına çekilmeyi içeren çaÄŸrısını yaÅŸama geçireceklerini açıkladı.

    Karayılan, örgüte yakın bir yayın kuruluşunda yer alan açıklamasında, "Biz bu konuda kendimize güveniyoruz. Ortadoğu'daki mevcut koşullar elimizdeki imkanlar ve gücümüz, Kürdistan'ı özgürleştirmek için bugün bize güven veriyor. Ama biz her koşulda savaş istemiyoruz. Eğer egemen devletler hazır ise, biz de barışçıl yollarla Kürdistan'ı özgürleştirmeye hazırız. Herkes bilmeli ki, PKK savaşa da, barışa da hazırdır. Bu temelde, Öcalan'ın başlattığı süreci kararlı bir şekilde hayata geçireceğiz" dedi.

    Abdullah Öcalan'ın çağrısı dünya basınında Abdullah Öcalan'ın Diyarbakır'da verdiği birlik, beraberlik mesajları dünya basınında flaş haber olarak duyuruldu.

    İşte Öcalan'ın mesajındaki kritik sözler! Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında Abdullah Öcalan'ın 5 sayfalık mesajını BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan Türkçe ve Kürtçe okudu.

    Öcalan: Silahları bırakın sınır dışına çıkın Teröristbalı Abdullah Öcalan'ın Türkçe mektubunu BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder okudu. Mektupta öne çıkan cümle PKK'lı teröristler için 'Silahları bırakın, sınır dışına çıkın' oldu.

    CHP'li Aygün'den Öcalan'a 'Alevi' tepkisi Cumhuriyet Halk Partisi, resmi olarak, Abdullah Öcalan'ın Nevruz'daki mesajına yorum yapmadı ama CHP'li Hüseyin Aygün'ün Öcalan'a eleştirisi var. Aygün, Öcalan'ı eleştirirken Başbakan Erdoğan'ı da suçlamaktan vazgeçmedi.





    Öcalan'ın çağrısına Kandil'den ilk yanıt geldi Yorumları