AkdoÄŸan, Öcalan'daki deÄŸiÅŸimin ÅŸifrelerini verdi   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 03-22-2013 (09:12)   Son Mesaj: 03-22-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 334  

    03-22-2013

    Akdoğan, Öcalan'daki değişimin şifrelerini verdi

    Akdoğan, Öcalan'daki değişimin şifrelerini verdi
    Akdoğan, Öcalan'daki değişimin şifrelerini verdi

    Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Öcalan'ın mesajlarındaki büyük değişimi değerlendiren Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından Yalçın Akdoğan, son iki yılda yaşananları hatırlattı ve bu noktaya gelişin şifrelerini verdi.

    Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında Öcalan'ın mesajlarındaki büyük deÄŸiÅŸimi deÄŸerlendiren BaÅŸbakan ErdoÄŸan'ın danışmanlarından Yalçın AkdoÄŸan, son iki yılda yaÅŸananları hatırlattı ve bu noktaya geliÅŸin ÅŸifrelerini verdi. VÄ°DEO İÇİN TIKLAYIN CNNTürk'te Ankara Gündemi programına konuk olan AK Parti Milletvekili gazeteci Yalçın AkdoÄŸan,Â* Diyarbakır'da verilen mesajların önemli olduÄŸunu ancak uygulamayı görmek gerektiÄŸini söyledi.Â* AkdoÄŸan "Örgütün diÄŸer bileÅŸenleri veya tarafları bu sürece nasıl bir tavır takınacaklar, nasıl bir destek verecekler ona bakmak gerekir. Bu güzel sözler nasıl pratize edilecek buna ihtiyatlı iyimserlikle bakmak gerekir" dedi.

    ÖCALAN DEĞİL TÜRKİYE BU NOKTAYA GELDİ

    "Bunu Öcalan iyi bir noktaya geldi ÅŸeklinde deÄŸil, bu Türkiye'nin geldiÄŸi bir noktadır" diyen AkdoÄŸan,Â* hükümetin ciddi riskler üstlenerekÂ* geliÅŸtirdiÄŸi bir inisiyatifin sonucu bu noktaya gelindiÄŸini belirterek Â*olayın bu noktaya gelme süreciyle ilgili ÅŸunları anlattı:

    OSLO SÃœRECÄ° NASIL AKAMETE UÄžRATILDI

    "AK Parti hükümeti olayı sadece Kürt meselesi olarak deÄŸil terör meselesi olarak gördü ve terörü yok etmek için geniÅŸ kapsamlı bir çalıma baÅŸlattı. Bunlardan biri de adı Oslo Süreci denilen görüşme yolu idi. Â*Oslo'da bir süreç yaÅŸandı ve akamete uÄŸratıldı. Biz sürecin özellikle örgüt tarafından sabote edildiÄŸini gördük.Â* Silvan saldırısı ile Kandil açıkça terör eylemlerini baÅŸlatarak süreci sabote etti.Â* DTK, Silvan Saldırısının olduÄŸu gün demokratik özerklik ilan etti.Â* BDP Habur'da sergilediÄŸi tavırlarla süreci sabote etti.Â* Öcalan bu görüşmeleri deÅŸifre ederek ' ben muhatap alındım görüntüsü vermek için süreci sabote etti. Bütün bileÅŸenleri o süreçte yanlış davrandılar ve süreci akamete uÄŸrattılar"

    KIRSALDA VE ÅžEHÄ°RLERDE KALMIÅžMA HAZIRLIKLARI VARDI

    Ondan sonra yeni bir durum ortaya çıktığını anlatan AkdoÄŸan, terör örgütünün devrimci halk savaşı ile sonuca ulaÅŸacağı öngörüsünde bulunduÄŸunu,Â*Â* Arap Baharı gibi diÄŸer ülkelerde yaÅŸananlar gibi kendilerinin de bunu yapabileceÄŸi düşüncesine kapıldıklarını belirterek, " Onların silahla bu iÅŸi baÅŸaracaklarını umdukları strateji boÅŸa çıktı. KCK operasyonları ÅŸehir merkezlerindeki top yekün ayaÄŸa kalkışmaya yönelik hamlelerini boÅŸa çıkardı.Â* Kırsalda güvenlik güçlerinin baÅŸarılı operasyonlarıÂ* alan hakimiyeti kurma stratejisini boÅŸa çıkardı.Â* Örgütün silahla son bir hamle ile sonuca ulaşırız yaklaşımı çöpe gitti." Dedi.

    ÖCALAN'IN SİLAH VARSA BEN VARIM ÖNGÖRÜSÜ ONU İMRALI'YA GÖMÜYORDU

    Öcalan'ın daha önceden ne kadar çok silahla eylem yapılırsa 'beni o kadar çok muhatap alırlar' algısının boşa çıktığını Oslo sürecinde silahla dayatma algısı bulunduğunu anlatan Akdoğan, bu anlayışın bir noktadan sonra süreci sabote eden bir yaklaşıma dönüştüğünü söyledi.

    Oslo sürecinden sonra devletin bütün kapıları kapattığını anlatan Akdoğan, devletin tam saha pres uyguladığını, kırsal alan ve şehir yapılanmasını tamamen yok edecek adımlar atıldığını Öcalan'ın da artık eylem yapıldıkça kendisinin devre dışı kaldığını görme noktasına geldiğini gördüğünü, Oslo süreci ile Kandil'in Öcalan'ı İmralı'ya gömmekten yana tavır koyduğunu, Öcalan'ın bugünkü eylemsizlik çağrısının da Oslo'daki yanlışı görmüş olmasının sonucu olduğunu anlattı.

    Akdoğan, hükümetin sorunu çözmek için tamamen yerli bir proje olarak ortaya koyduğu ve Erdoğan'ın deyimi ile 'Baldıran Zehiri içmek' olarak da adlandırılan yeni süreçle ilgili de şunları anlattı.:



    CHP'li Aygün'den Öcalan'a 'Alevi' tepkisi Cumhuriyet Halk Partisi, resmi olarak, Abdullah Öcalan'ın Nevruz'daki mesajına yorum yapmadı ama CHP'li Hüseyin Aygün'ün Öcalan'a eleştirisi var. Aygün, Öcalan'ı eleştirirken Başbakan Erdoğan'ı da suçlamaktan vazgeçmedi.

    Kaynak: Haber 7





    Akdoğan, Öcalan'daki değişimin şifrelerini verdi Yorumları