Hz. Ali'nin doğumu nedeniyle Cem düzenlendi   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 03-22-2013 (09:12)   Son Mesaj: 03-22-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 492  

    03-22-2013

    Hz. Ali'nin doğumu nedeniyle Cem düzenlendi

    Hz. Ali'nin doğumu nedeniyle Cem düzenlendi
    Hz. Ali'nin doğumu nedeniyle Cem düzenlendi

    Nevruz ve Hz. Ali'nin doğumu nedeniyle Sivas Cem Vakfı Şubesi'nde program düzenlendi. Programda lokma dağıtılmasının ardından Hz. Aliyle ilgili deyişler söylendi, dualar okundu ve semah dönüldü.

    Nevruz ve Hz. Ali'nin doğumu nedeniyle Sivas Cem Vakfı Şubesi'nde program düzenlendi. Programda lokma dağıtılmasının ardından Hz. Aliyle ilgili deyişler söylendi, dualar okundu ve semah dönüldü. Cem Vakfı Şube Başkanı Ali Akyıldız Nevruz'ın aleviler için önemine dikkat çekerek, "Hz. Ali Efendimizin doğduğu ve Fatma anamızla evlendiği gün. Geceyle gündüzün eşitlendiği, tabiatın canlandığı gün. Pir Hacı Bektaş'ı Veli'nin Anadoluya geldiği gün. İşte bu önemli nedenlerden dolayı nevruzu biz Aleviler çok önemsiyoruz. O yüzden Alevilerin en büyük bayramızıdr" dedi.

    Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz da Hz. Hüseyin'in bugün dünyaya gelmiş ve Hz Ali'nin Nevruz günü halife ilan edildiğini söyledi. Bu nedenlerle Nevruz'un Alevilik kültüründe farklı bir anlam taşıdığını belirten Yılmaz, "Biz sünni geleneğe sahüp olarak Hz. Ali'yi sahipleniyoruz. Çünkü o bizim liderimiz. O yüzden Nevruz Alevi Sünnilerin ayrımı değil ortak buluşma noktası olarak bugünü kutlamakta yarar var." şeklinde konuştu.

    Lokma dağıtımının ardından cem törenine geçildi. Hz. Ali ile ilgili deyişlerin okunduğu duaların edildiği tören 3 saat sürdü. Alevi dedelerinin yönettiği törene çok sayıda katılım olurken, Allah'tan Hz. Ali ve Ehli Beyt'in yolundan ayırmaması için dua edildi. Semahların da dönüldüğü törende Hz. Ali ve 12 imam için deyişler seslendirildi.

    Cem töreninde genç yaştaki Alevi vatandaşların katılımı ilgi çekti.

    Kaynak: CİHAN





    Hz. Ali'nin doğumu nedeniyle Cem düzenlendi Yorumları