Kral NecaÅŸi'nin ülkesine 5 kuyu daha açıldı   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 03-21-2013 (10:13)   Son Mesaj: 03-21-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 411  

    03-21-2013

    Kral Necaşi'nin ülkesine 5 kuyu daha açıldı

    Kral Necaşi'nin ülkesine 5 kuyu daha açıldı
    Kral Necaşi'nin ülkesine 5 kuyu daha açıldı

    Habeşistan'a hicret eden ilk Müslümanlara sahip çıkan Kral Necaşi'nin torunlarına Anadolu sahip çıkıyor. Cansuyu Derneği, Etiyopya'nın Güney Milletler Bölgesi, Silte Şehri'nde 5 yeni su kuyusu daha açtı.

    HabeÅŸistan'a hicret eden ilk Müslümanlara sahip çıkan Kral NecaÅŸi'nin torunlarına Anadolu sahip çıkıyor. Cansuyu DerneÄŸi, Etiyopya'nın Güney Milletler Bölgesi, Silte Åžehri'nde 5 yeni su kuyusu daha açtı. Cansuyu YardımlaÅŸma ve Dayanışma DerneÄŸi, Etiyopya'nın Güney Milletler Bölgesi, Silte Åžehri'nde 5 yeni su kuyusu daha açtı.Â*10 Bin civarında susuz insana hitap edecek olan su kuyularının tamamı hayırseverler tarafından yaptırıldı.

    Açılışlarını yaptıkları su kuyularının bulunduğu bölgenin Başkent Addis Ababa'ya 150 kilometre uzaklıkta olduğunu söyleyen Cansuyu Derneği Dış İlişkiler Koordinatörü Yunus Emre; "Bölgede kamu hizmetlerinin sunumunda büyük sıkıntılar olduğunu gözledik. Bölgede sağlık ve eğitim sorunları başta olmak üzere temiz ve ulaşılabilir su sorunu önemli bir sorundur. Gündelik yaşamda insanların kullanmak zorunda kaldıkları sular tamamıyla yüzeydeki açık alan sularıdır. Hayvan ve çocukların içinde oynadığı bu sular aynı zamanda içme suyu olarak kullanılmaktadır" şeklinde konuştu.

    NÄ°TELÄ°KLÄ°, SAF VE TEMÄ°Z SU

    Bölge ziyareti ve yapılan görüşmeler neticesinde bölgenin doğru seçildiğini ifade eden Cansuyu Derneği Etiyopya Koordinatörü İsmail Mansur Özdemir ise "Özellikle mekan seçiminde işlevsel mekanlara açılan kuyularımız genellikle ulaşılabilir nitelikte ve işlevsel mekanlar olan cami, okul ve sağlık ocağı gibi sosyal donatıların yakınındadır. Bu durumun bölgedeki bölgesel idarecilerde de olumlu bir algıya imkân sağladığı gözlenmiştir. Kuyularda 14-16 metre arasında çıkan nitelikli, temiz ve saf su akmaktadır.Tadı kokusu ve akışkanlığı test edilmiş olup özellikle kuyuların teknik sebeplerle kullanım dışı kalması sorununa karşı bazı tedbirlerin bölge yöneticileri tarafından alınmış olması da sevindiricidir ve Afrika'daki kuyu çalışmaları içinde ümitlendiricidir" dedi.

    YENİ AÇILAN SU KUYULARI

    Zeynep Ebrar İntaş Hayratı: Güney Milletler Bölgesi, Silte Şehri / SADAGORA Köyü. Köyde dağınık formda yaklaşık 400-500 ev mevcuttur, bu kuyudan takribi olarak 3600-4000 insanın istifadesi öngörülmüştür.

    Fatih Kumru hayratı: Etiyopya/ Güney Milletler Bölgesi, Silte Şehri / Silte / BOZE Köyü

    Kerim Metin hayratı: Etiyopya/ Güney Milletler Bölgesi, Silte Şehri / Silte / GOFLALA

    SP Karamürsel Hz. Muhammed (S.A.V) Hayratı: Silte Şehri / DOBBENA BATİ Köyü 1

    Cansuyu Gönüllüleri Hayratı, Silte Şehri: / DOBBENA BATİ Köyü 2





    Kral Necaşi'nin ülkesine 5 kuyu daha açıldı Yorumları