Erciş'te poşetler dolusu hayvan kafası bulundu   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 03-21-2013 (09:11)   Son Mesaj: 03-21-2013 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    03-21-2013

    Erciş'te poşetler dolusu hayvan kafası bulundu

    Erciş'te poşetler dolusu hayvan kafası bulundu
    Erciş'te poşetler dolusu hayvan kafası bulundu

    Van'ın Erciş ilçesinde, poşetlenerek tarlaya atılmış küçük ve büyükbaş hayvanlara ait çok sayıda kafa bulundu. Poşetlerin içinden at ve eşek kafaları da olduğu tespit edildi.

    Van'ın Erciş ilçesinde, poşetlenerek tarlaya atılmış küçük ve büyükbaş hayvanlara ait çok sayıda kafa bulundu. Poşetlerin içinden at ve eşek kafaları da olduğu tespit edildi. Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Erciş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Erciş-Adilcevaz karayolunun 10. kilometresindeki taş ocağı mevkisinde bulunan bir tarlada inceleme yaptı.

    İncelemeleri sırasında tarlaya atılmış vaziyette çok sayıda poşet olduğunu gören ekipler, konuyu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi.

    Ekiplerin veteriner gözetiminde yaptığı kontrolde, poşetlerin içinde küçük ve büyükbaş hayvanlara ait çok sayıda kafa bulundu.

    İçlerinde at ve eşek kafalarının da bulunduğu belirlenen poşetler, ekipler tarafından kireçlenerek gömüldü.

    Erciş Belediyesi Zabıta Müdürü Ferhat Çiftçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, içinde hayvan kafalarının bulunduğu poşetlerin, bölgedeki karların erimesiyle ortaya çıkmış olabileceğini belirterek, ''Yaptığımız ilk incelemede, aralarında at ve eşek kafaları da bulunduğunu belirledik'' dedi.

    Çiftçi, özellikle küçükbaş hayvanlara ait kafaların bir kısmında küpe bulunduğuna dikkati çekerek, ''Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri, bu küpelerdeki numaralardan yola çıkıp hayvanların kimlere ait olduğunu ve çalıntı olup olmadığını tespit edecek. Soruşturmamız devam ediyor'' ifadelerini kullandı.

    Kaynak: AA





    Erciş'te poşetler dolusu hayvan kafası bulundu Yorumları