25 asker ile 25 PKK'lının ailesi bir araya geldi   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-21-2013 (09:13)   Son Mesaj: 03-21-2013 (09:13)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    03-21-2013

    25 asker ile 25 PKK'lının ailesi bir araya geldi

    25 asker ile 25 PKK'lının ailesi bir araya geldi
    25 asker ile 25 PKK'lının ailesi bir araya geldi

    Şanlıurfa'da, sivil toplum örgütleri barış sürecine katkı sağlaması için çatışmalarda şehit olan 25 asker ile ölen 25 PKK'lı ailesini yemekte bir araya getirdi.

    Şanlıurfa'da, sivil toplum örgütleri barış sürecine katkı sağlaması için çatışmalarda şehit olan 25 asker ile ölen 25 PKK'lı ailesini yemekte bir araya getirdi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN VALİ VE EMNİYET MÜDÜRÜ DE KATILDI

    Şanlıurfa'da faaliyet gösteren çeşitli STK'lar, barış sürecine katkı sunmak amacıyla, değişik tarihlerde çıkan çatışmalarda şehit düşen asker ile PKK'lı aileleri için barış yemeği verdi. Çamlık Lokantası'nda düzenlenen 25 şehit ailesi, 25 PKK'lı ailesinin hazır olduğu barış yemeğine; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ile STK temsilcileri katıldı.

    DİKKAT ÇEKEN PANKARTLAR

    'Allah'ın dostu Hz. İbrahim'in memleketi dostluk ve kardeşliğin başkenti Şanlıurfa'dan barış çağrısı', 'Kardeşini yakan Nemrut değil Hz. İbrahim'in ateşine su taşıyan kul ol', ' Barış sürecek insanlık kazanacak', 'Yeter artık, Edi Bese', 'Artık analar ağlamasın', 'Gözyaşlarımız sevinç gözyaşları olsun' yazılı pankart ve dövizlerin duvarlara asılı olduğu yemeğe gelen ölen asker ve PKK'lı aileleri karanfillerle karşılandı.

    "KALBİMİZLE DESTEKLİYORUZ"

    STK temsilcileri adına yemekte konuşan ve ilk kez şehit ve PKK'lı ailelerin yan yana getirildiğini söyleyen Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, "Bugün burada hayırlı bir iş için toplanmış bulunuyoruz. Son zamanlarda hükümetimizin yaptığı cesur atılımlarla barış ümidimiz her zamankinden daha fazla arttı. Siyasi kaygıları değil insani kaygıları öne alan, büyük risk taşıyan ancak inşallah gerçekleşmesiyle ülkemize de kazancı çok büyük olacak olan bu girişimleri takdirle karşılıyor, toplumu oluşturan sessiz çoğunluğun sesi olarak bütün kalbimizle destekliyoruz" dedi.

    VALİ GÜVENÇ KÜRTÇE 'YETER ARTIK' DEDİ[/B]

    Yemekte konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise annelerin artık ağlamamasını dilediklerini ifade etti. Barış için bir araya gelen ailelere de teşekkür eden Vali Güvenç, "Artık bu ülkede analar ağlamasın. Kürt anası da, Türk anası da, Arap anası da ağlamasın, çocuklarımız heder olmasın. Anlamsız yere kimse kara toprağa düşmesin. Anlamsız yere bu ülkenin kaynakları ve milyarları harcanmasın. Bu ülkeye hizmet edecek olan çocuklar sağda solda heder olmasın, gelsinler insan gibi yaşasınlar, ailesine, toprağına hizmet etsinler. Süreç bu ülkede kardeşlikten yana, demokrasiden yana, geleceğin aydınlatılmasından yana işlemeye başlamıştır. Herkes yüreğindeki bir sızıyla yaşamaktan kurulacaktır. Bu defterin kapanması, beyaz bir sayfanın açılması ve kucaklaşmak lazımdır. Artık karanlık dönem bitmiştir. Son söz olarak analar artık ağlamasın diyorum ve ben de Kürtçe yeter anlamında kullanılan 'edi bese' diyorum."

    Yemekte konuşan ölen PKK'lıların anneleri de barış isteyerek, "Ölümleri en iyi anne yüreği bilir. Artık hiçbir annenin ağlamasını istemiyoruz. Barış için herkes bu taşın altına elini koysun. Ne Türk, ne Kürt kimse ölmesin. Bir an önce ülkemize kalıcı barışın gelmesini diliyoruz" dedi.

    Konuşmaların ardından program şehit ve PKK'lı ailelerinin birlikte dua okuması ile son buldu.





    25 asker ile 25 PKK'lının ailesi bir araya geldi Yorumları