Astıkları pankarta 182'şer TL para cezası   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 03-20-2013 (09:11)   Son Mesaj: 03-20-2013 (09:11)    Cevap: 0    Gösterim: 320  

    03-20-2013

    Astıkları pankarta 182'şer TL para cezası

    Astıkları pankarta 182'şer TL para cezası
    Astıkları pankarta 182'şer TL para cezası

    İzmit'teki bir tatlıcı dükkanının balkonuna çıkarak, pankart asan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi eylemcilere 182'şer TL para cezası kesildi.

    İzmit'teki bir tatlıcı dükkanının balkonuna çıkarak, pankart asan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi eylemcilere 182'şer TL para cezası kesildi. İşçi Partisi ve TGB üyeleri, Silivri 13. Ağır Ceza Mahkemesi savcıları tarafından müebbet hapis cezası istenen Ergenekon sanıkları ile ilgili olarak eylem yaptı. İzmit Yürüyüş Yolu'nun başında toplanan 100 kadar eylemci yürüyüş yapmak isterken, Yürüyüş Yolu'nun başına barikat kuran Çevik Kuvvet Polisleri yürüyüşe izin vermedi. Ellerinde İşçi Partisi ve Türk bayrağı bulunan eylemciler, bir süre polisle yürütülmemeleri konusunda tartıştı.

    Bu sırada eylem alanın yanındaki bir tatlıcının 4. katına çıkan 2 TGB üyesi pankart asmak istedi. Garsonların engel olmaya çalıştığı eylemciler pankartı açarak slogan attı. Binaya çıkan polis ekipleri pankartı indirirken, başka bir binaya çıkan TGB üyeleri, "Yeminler Edildi Yıkılacak Silivri" pankartı açtı.

    Pankart polis ekipleri tarafından indirilirken, eylemcilere polis tarafından 182'şer TL para cezası kesildi. TGB'li eylemciler daha sonra polis tarafından serbest bırakılırken, basın mensuplarına kendilerine kesilen ceza makbuzlarını gösterdi. Yürüyüşlerine izin verilmeyen grup bulundukları yerde basın açıklaması yaparken, eylem TGB'lilerin serbest bırakılmasının ardından sona erdi.

    Kaynak: İHA





    Astıkları pankarta 182'şer TL para cezası Yorumları