BaÅŸbuÄŸ'dan müebbet talebine ilk yorum   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 03-19-2013 (09:10)   Son Mesaj: 03-19-2013 (09:10)    Cevap: 0    Gösterim: 371  

    03-19-2013

    Başbuğ'dan müebbet talebine ilk yorum

    Başbuğ'dan müebbet talebine ilk yorum
    Başbuğ'dan müebbet talebine ilk yorum

    Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan ve açıklanan savcılık mütalaasında hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, kararı değerlendirdi.

    Ergenekon davasında tutuklu olarak yargılanan ve açıklanan savcılık mütalaasında hakkında ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası istenen eski Genelkurmay BaÅŸkanı emekli Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuÄŸ, kararı deÄŸerlendirdi. BaÅŸbuÄŸ, bugün Silivri Cezaevi'nde Erzurum Baro BaÅŸkanı Faruk TerzioÄŸlu ile görüştü.Â*TerzioÄŸlu, görüşmeyle ilgili bilgi verdi.

    Terzioğlu, Başbuğ ile mütalaannın açıklandığı saatlerde yaptığı görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, Başbuğ'un hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak, "Bu suçlama onuruma dokunuyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Genelkurmay Başkanıyım. Böyle bir silahlı terör örgütü üyeliğiyle suçlanmak tirajikomik bir durum. Hakkımızda verilecek kararı biliyorum. Takdiri Türk milletine bırakıyorum. Bunun içinde savunma yapmayacağım" dediğini belirtti.

    Baro BaÅŸkanı Faruk TerzioÄŸlu, emekli Orgeneral Ä°lker BaÅŸbuÄŸ'un, "Hayatımda hiç hukuksuz davranmadım. Demokrasiye olan baÄŸlılığım da ortadadır" dediÄŸini vurguladı.Â*TerzioÄŸlu, "Sayın BaÅŸbuÄŸ, hayatının son 20 yılını terörle mücadele ile geçirdiÄŸini ifade etti. BaÅŸbuÄŸ, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay BaÅŸkanı olduÄŸu yıllarda da, birilerinin düşündüğü ve iddia ettiÄŸi ÅŸekilde deÄŸil, bütün maddi ve manevi varlığını ortaya koyarak, ülkemizin başına bela edilen terör sorununun ortadan kaldırılması için çalıştığını anlattı.

    Bu çalışmalarına da çok kişinin tanıklık ettiğini belirten Sayın Başbuğ, 'Şimdi bana terör örgütü yöneticisi diyenlere şaşarım' dedi. Hakkındaki suçlamaların onuruna dokunduğunu ve sindiremediğini de vurgulayan Başbuğ, bu nedenle mahkemede savunma yapmayacağını söyledi" diye konuştu.

    Terzioğlu, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un sağlığının iyi moralinin de yerinde olduğunu belirtti.

    Savcının yakalama ve tahliye talebine ret -''Ergenekon'' davasına bakan mahkeme heyeti, tüm tutuklu sanıkların tahliye talebi ile savcının 19 sanık hakkında ''yakalama'' kararı çıkarılması isteğini reddetti.





    Başbuğ'dan müebbet talebine ilk yorum Yorumları