Roj TV muhabiri hakkında mahkemeden karar   Konuyu açan: Takipci   Ä°lk Mesaj: 03-19-2013 (09:12)   Son Mesaj: 03-19-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 322  

    03-19-2013

    Roj TV muhabiri hakkında mahkemeden karar

    Roj TV muhabiri hakkında mahkemeden karar
    Roj TV muhabiri hakkında mahkemeden karar

    Terör örgütü PKK'nın kapatılan yayın organı Roj TV'nin muhabirliğini yapan, örgüt üyesiyken Siirt'in Pervari kırsalında yaralı yakalanan ''Ruken'' kod adlı Yılmaz, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapse çarptırıldı.

    Terör örgütü PKK'nın kapatılan yayın organı Roj TV'nin muhabirliğini yapan, örgüt üyesiyken Siirt'in Pervari kırsalında yaralı yakalanan ''Ruken'' kod adlı Yılmaz, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapse çarptırıldı. Terör örgütü PKK'nın kapatılan yayın organı Roj TV'nin muhabirliğini yapan, örgüt üyesiyken Siirt'in Pervari kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada yaralı yakalanan ''Ruken'' kod adlı Zerrin Yılmaz, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıl hapse çarptırıldı.

    Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruÅŸmasında tutuklu sanık Yılmaz, tutuksuz sanıklar Celal K, Rezzan Åž. ve avukatları hazır bulundu,Â*tutuksuz yargılanan Mehdi C. Ä°. ise katılmadı.

    Cumhuriyet savcısı, mahkemeye sunduğu mütalaada tutuklu sanığın üzerine atılı suçun mahiyeti, mevcut delil durumu ve isnat edilen suçun CMK 100/3 maddesi uyarınca cezalandırılmasına, tutuksuz yargılanan 3 örgüt üyesi hakkında ise örgütten gönüllü ayrıldıkları için ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesini talep etti.

    Sanık Yılmaz,Â*savunmasında yaklaşık 6 yıldır tutuklu bulunduÄŸunu belirterek, üzerine atılı suçları iÅŸlemediÄŸini iddia etti.

    Yılmaz, Roj TV'de muhabir olarak çalıştığını ve 2006'da kameramanlık yaparken Avrupa'dan Irak'a geçtiğini ifade ederek, Irak'ta bulunduğu sürede terör örgütü PKK'ya katıldığını, bundan pişman olmadığını söyledi.

    Sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz olduğunu ve tutuklulukta geçirdikleri sürenin dikkate alınarak, tahliyelerine karar verilmesini talep etti.

    -Karar-

    Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Zerrin Yılmaz'ıÂ*TCK'nın 302/1 maddesi gereÄŸince ''Devletin birliÄŸini ve ülke bütünlüğünü bozmak''tan ve geçici köy korucusu Mahmut Karadeniz'i ''kasten öldürmek''ten 2 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet,Â*geçici köy korucusu Ä°smail Bilen'i ''kasten öldürmeye teÅŸebbüs''ten 15 yıl ve ruhsatsız silah taşımak suçundan 5 yıl hapse çarptırdı.

    Mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan Mehdi C.İ, Celal K. ve Rezzan Ş. hakkında ise suç işlemedikleri ve örgütten gönüllü ayrıldıkları için cezaya yer olmadığına karar verdi.

    Kaynak: AA





    Roj TV muhabiri hakkında mahkemeden karar Yorumları