Eski futbolcu iki bacağı ile elini sigaraya verdi   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 03-18-2013 (09:14)   Son Mesaj: 03-18-2013 (09:14)    Cevap: 0    Gösterim: 310  

    03-18-2013

    Eski futbolcu iki bacağı ile elini sigaraya verdi

    Eski futbolcu iki bacağı ile elini sigaraya verdi
    Eski futbolcu iki bacağı ile elini sigaraya verdi

    Profesyonel futbol yaşamı ve antrenörlüğünün ardından 2 bacağı ve 1 eli içtiği sigaralar nedeniyle kesilen Ali Demir, yaşamını yatağa bağımlı televizyon karşısında geçirmeye çalışıyor.

    Profesyonel futbol yaşamı ve antrenörlüğünün ardından 2 bacağı ve 1 eli içtiği sigaralar nedeniyle kesilen Ali Demir, yaşamını yatağa bağımlı televizyon karşısında geçirmeye çalışıyor. Yıllarca Türkiye 1'inci Ligi'nde mücadele veren Hacettepe Futbol takımında top koşturan, ardından Kastamonu, Mardin ve Manisaspor'da forma giyen Ali Demir, Ankara Orman Sporda futbolculuk ve 14 yıl kesintisiz teknik direktörlük yaptı. Sigara nedeniyle 44 yaşındayken damar tıkanıklığı nedeniyle kangrene çeviren sağ ayak baş parmağını ardından sağ ayağı diz üstünden kesilmesine rağmen vücudunu saran hastalıktan kurtulamayan Ali Demir'in kısa süre sonra da sol bacağı kesildi. Yaşının ilerlemesiyle uzuvlarını kaybetmeye devam eden Ali Demir, yaklaşık 1 yıl önce sol el parmağı, 1 ay önce de sol elinin kesilmesiyle iki bacağını ve 1 elini kaybetti.



    Gençlerin sigaradan uzak durmasını tavsiye eden Demir, dönemindeÂ*bu sorunların çıkacağını bildiÄŸini, ancak aldırış etmemesi nedeniyle bugün acısını çektiÄŸini söyledi.

    Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ve Emniyet Müdür Kemal Özkoç'un da sıkÂ*ziyaret ettiÄŸi Ali Demir'in tek tesellisi, torunu Gamze ve ziyaretine gidenler oluyor. Çocukları ve eÅŸi Nimet Demir'in yardımıyla ihtiyaçlarını karşılayan Ali Demir, ayrıca Tiyatrocu Yılmaz ErdoÄŸan'ın Aydınlıkevler Lisesi'nde okurken Orman Spor'da top oynadığı yıllarda 2 yıl antrenörlüğünü yaptı. Demir, şöyle dedi:

    "Bu güzel elimizi ve bacağımızı çok derbeder kullandık. Bilebilir miydik böyle olacağını? Bilebilirdik, ama işimize gelmedi. Fakat Şimdi bilhassa gençlere ve spor yapanlara en büyük tavsiyem, sigara içmeyin. Sigaranın verdiği zararla işte ben en büyük örneğiyle karşınızdayım. Buna rağmen hayat devam ediyor ve yaşamak güzel."

    Ali Demir, hayranı olduÄŸu ve evinin her köşesini fotoÄŸraflarıylaÂ*donattığı Hakan Şükür ile tanışmayı çok arzu ettiÄŸini belirtti. Ankara Milletvekili Prof.Dr. Emrullah Ä°ÅŸler aracılığı ile eski milli futbolcu ve Milletvekili Hakan Şükür ile telefonda konuÅŸma ÅŸansını bulan Ali Demir, "Hakan Şükür'le 1 yıl önce telefonda konuÅŸma ÅŸansını buldum, o da bana en kısa sürede ziyaretime geleceÄŸini söylemiÅŸti, ama gelmedi. En büyük arzum onunla tanışmak. Dilerim sözünü yerine getirir" dedi.

    Kazan Kaymakamı Veysel Beyru ise, Ali Demir'in yaşadığı ıstırabın büyük, ama hayata pozitif bakış açısını bırakmadığını belirtti. Beyru, Kaymakamlık olarak sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını belirtirken, "Sigara içenlere sesleniyoruz, gelip Ali dayıyı görsünler, ziyaret etsinler. Onun anlattıkları, sözün bittiği yer. Hayatlarını büyük riskten kurtarsınlar. Milletvekilimiz sayın Hakan Şükür, en büyük arzusu olan Ali Dayı'nın ziyaretine en kısa sürede gelir" dedi.

    Eşi Nimet Demir ise Ali Demir'in önceleri çok hareketli ve hayat dolu bir insan olduğunu belirtirken, "Zamanında çok dedim içme şu sigarayı, ancak fayda etmedi. Şimdi biz de çekiyoruz onunla birlikte aynı sıkıntıyı. Ama buna da şükür, önceleri daha çoktu acıları, ıstırabı büyüktü, şimdi biraz dindi" dedi.

    Eski futbolcu iki bacağı ile elini sigaraya verdi

    Kaynak: DHA





    Eski futbolcu iki bacağı ile elini sigaraya verdi Yorumları