CHP binası önünde 'baldıran'lı protesto   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 03-17-2013 (09:20)   Son Mesaj: 03-17-2013 (09:20)    Cevap: 0    Gösterim: 335  

    03-17-2013

    CHP binası önünde 'baldıran'lı protesto

    CHP binası önünde 'baldıran'lı protesto
    CHP binası önünde 'baldıran'lı protesto

    Bizim Çocuklar Platformu üyeleri, CHP Genel Merkezi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla CHP'nin çözüm sürecindeki tutumunu eleştirdi.

    Bizim Çocuklar Platformu üyeleri, CHP Genel Merkezi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla CHP'nin çözüm sürecindeki tutumunu eleştirdi. Platform üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı ?gerekirse baldıran zehri içerim? sözünden esinlenerek, ?Baldıran Zehri? yazan maketi genel merkez önüne bıraktı.

    Bizim Çocuklar Platformu üyeleri, CHP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yaptı. "Çözüm için CHP?" yazılı dövizler ile CHP'nin çözüm sürecine olan tutumunu eleştiren platform üyeleri adına basın açıklaması yapan Bizim Çocuklar Genel Başkanı Bayram Zilan, son aylarda Türkiye'nin tarihi bir süreç yaşadığını ve çözüm için bugüne kadar denenmeyen yöntemlerin denendiğini söyledi. Türkiye'nin en temel meselesini çözmek için önemli mesafelerin katedildiğini belirten Zilan, "Başbakan 'Gerekirse baldıran zehri içerim' diyor. BDP 'zincirlerini' kırıyor, çözüm için inisiyatif alıyor. Sivil toplum kuruluşları çözüm sürecine omuz veriyor. Şehit aileleri, 'başka evlatlar ölmesin' diye sürecin bir parçasından tutuyor. Peki, CHP ne yapıyor? Buraya gelmeden önce bu sorunun cevabını aramak için araştırma yaptık, google'a sorduk. Süreç başlarken Sayın Kılıçdaroğlu'nun 'AK Parti'ye yeni bir kredi açıyoruz' beyanından başka bir şey bulamadık" diye konuştu.

    CHP'ye seslendiklerini dile getiren Zilan, konuşmasına şöyle devam etti:
    "Ey CHP; çözüm süreci için bugüne kadar ne yaptın? Dünya değişiyor, ülkeler arasındaki sınırlar kalkıyor ama CHP'nin 'sınırları' 90 yıldır yerinde duruyor. Buzullar bile yeni dünya düzeninden nasibini alıp parça parça kopuyor ama CHP, ulusalcı damarından kopamıyor. 'Yeni CHP' söylemi hayalden öteye geçmiyor. Dünya değişiyor, Çin ve Rusya değişiyor, Türkiye değişiyor, Öcalan değişiyor, BDP değişiyor, AK Parti değişiyor, Papa değişiyor, her şey değişiyor. Ama CHP değişmiyor. Sayın Kılıçdaroğlu söyler misiniz; 'çözüm olsun, insanlarımız ölmesin' diye gerektiğinde baldıran zehri bile içecekler varken siz neden bu kadar suskun, neden bu kadar duyarsınızsınız?"

    Yapılan basın açıklamasının ardından üzerinde "Baldıran Zehri" yazan maket CHP Genel Merkezi önüne bırakıldı. Basın açıklamasının ardından Bizim Çocuklar Platformu üyeleri, CHP Gençlik Kolları üyeleri tarafından parti genel merkezine çay içmeye davet edildi.

    Kaynak: İHA





    CHP binası önünde 'baldıran'lı protesto Yorumları