Görmez: Hiçbir üniversite mabetsiz olmamalı   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 03-16-2013 (09:12)   Son Mesaj: 03-16-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 320  

    03-16-2013

    Görmez: Hiçbir üniversite mabetsiz olmamalı

    Görmez: Hiçbir üniversite mabetsiz olmamalı
    Görmez: Hiçbir üniversite mabetsiz olmamalı

    Üniversitelerin yerleşkesinde de mutlaka mabet olması gerektiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hiçbir üniversitenin mabetsiz olamayacağını belirtti.

    Üniversitelerin yerleşkesinde de mutlaka mabet olması gerektiğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, hiçbir üniversitenin mabetsiz olamayacağını belirtti. Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden (HKÜ) yapılan yazılı açıklamaya göre, Görmez üniversiteyi ziyaret ederek yerleşkede yapımı devam eden cami inşaatını inceledi.

    Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir'den camiye ilişkin bilgi alan Görmez, şehirlerde üniversitelerin artmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

    Üniversitelerin yerleşkesinde de mutlaka mabet olması gerektiğini vurgulayan Görmez, şunları kaydetti:

    ''Hiçbir üniversite mabetsiz olmamalı. Öğrencilerimizin zemin katlarda, izbe mekanlarda ibadet etmeye mahkum olmaları, bu milletin kültürüne, tarihine ve medeniyetine yakışmaz. HKÜ Yerleşkesindeki bu cami, ülkemizdeki modern camilerden biri olacak. Hakikaten çok güzel.''

    Prof. Dr. Özdemir de, kültür merkezi ve donatılarıyla üniversite camisinin Türkiye'deki örnek mimarilerden biri olacağını aktardı.

    Caminin, üniversitenin genel mimarisine uygun projelendirildiğini belirten Özdemir, çalışmanın kısa süre sonra tamamlanmasının beklendiğini kaydetti.

    Kaynak: AA





    Görmez: Hiçbir üniversite mabetsiz olmamalı Yorumları