Sendika baÅŸkanı BaÅŸbakan'a böyle seslendi   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 03-16-2013 (09:12)   Son Mesaj: 03-16-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 515  

    03-16-2013

    Sendika başkanı Başbakan'a böyle seslendi

    Sendika başkanı Başbakan'a böyle seslendi
    Sendika başkanı Başbakan'a böyle seslendi

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu Kurumlarında Çalışan Personelin Kılık, Kıyafet Yönetmeliği'nin kaldırılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu.

    Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Kamu Kurumlarında Çalışan Personelin Kılık, Kıyafet Yönetmeliği'nin kaldırılması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Gündoğdu, Memur-Sen Eskişehir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, ''Medeniyet Davamız ve Demokrasi Mücadelemiz'' konferansında yaptığı konuşmada, Kamu Kurumlarında Çalışan Personelin Kılık, Kıyafet Yönetmeliği'ni eleştirdi.

    ''Özgürlük İçin 10 milyon İmza'' kampanyasında 12 milyon 300 bin imza toplandığını ve bunun 81 bin 500'ünün Eskişehir'den geldiğini anımsatan Gündoğdu, ''Kadına 1930 yılında seçme, 1934 yılında seçilme hakkı vermişiz, yıl 2013... Ne giyeceğini seçme hakkı vermemişiz'' diye konuştu.

    ''Oldukça özgür bir ülkeyiz, başörtülü kadınlar eş durumundan birey, Cumhurbaşkanının eşi, belediye başkanının eşi, kamu görevlisinin eşi olabilirsin ama bunların kendisi olamazsın. Çünkü yasak'' diyen Gündoğdu, şunları kaydetti:

    ''Bu yasak, anayasada yok, yasada yok, yönetmelikte var. Şimdi, anayasasını değiştiren bir ülkeyiz ama hala darbecilerin yönetmeliğini kaldıramamış bir ülke konumundayız. Başbakana çağrıda bulunuyorum; 12 milyon 300 bin imza, dilekçe önünüzde. Bu 82 model kılık kıyafet yönetmeliği şablonunu kaldırdığınızda hiçbir yasakçı sesini çıkaramayacaktır. Darbecilere, 'yönetmeliğinizi de alın gidin' deyin. Çünkü burada cinsiyet ayrımcılığı var, kadın kadına eşitsizlik var, başını açarsa yapar, başı örtülüyse yapamaz. 'Devlet yasaklıyorsa vardır bir hikmeti' diyorlar, böyle bir yasakta asla hikmet olmaz. Bu yüzden kuruluş ve kurtuluş şehri Eskişehir'den Türkiye'ye duyuruyorum, Memur-Sen'e bağlı 11 genel başkanımızla aldığımız karar gereği Pazartesi'den itibaren insan haklarına, anayasaya, evrensel haklara aykırı, bu ucube yönetmeliği yok sayıyoruz, fiili durum oluşturuyoruz ve sivil itaatsizlik eylemimizi başlatıyoruz.''

    ''Devlet dairelerinde namaz kılacak yerler istiyoruz''

    ''Medeniyet değerleriyle sendikacılık yapmak, ben merkezli değil biz merkezlidir. Biz kamu çalışanlarının hem ekmeğinin büyümesini hem de özgürlüklerinin genişlemesini esas alarak sendikacılık yapıyoruz'' ifadelerini kullanan Gündoğdu, 1 Ağustos tarihinde yapılacak olan toplu görüşmelerde, başta 4C kadrosuyla çalışan görevliler olmak üzere kalan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, ek ödeme, eğitim öğretim tazminatı ve yüzdelik zamlar gibi konuları da çözüme kavuşturacaklarını açıkladı.

    Diğer memur konfederasyonları tarafından, milli güvenlik dersi, andımız ve karma eğitim mecburiyetinin kaldırılması, din eğitiminin verilmesi gibi konularda öneride bulundukları için eleştirildiklerini dile getiren Gündoğdu, ''Devlet dairelerinde isteyenler için namaz kılma yerleri de istiyoruz. Bunu da Memur-Sen'i anlatan kitaba ekleyin'' dedi.

    Memur-Sen olarak 121 bin liraya Bangladeş'ten 5 bin metrekarelik arsa aldıklarını, bu arsa üzerine Arakanlı 200 yetim için Mehmet Akif İnan'ın adını verecekleri yetimhane, ilkokul ve meslek lisesi yaptıracaklarını aktaran Gündoğdu, Suriyeli sığınmacılar içinde ''Bir bez, bir mama'' kampanyası başlattıklarını bildirdi.

    Programa, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, BBP İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, Memur-Sen İl Başkanı İsmail Altınkaynak, sendika şube başkanları ve üyeleri katıldı.

    Â*

    Kaynak: AA





    Sendika başkanı Başbakan'a böyle seslendi Yorumları