7 KCK tutuklusu Silivri'den tahliye oldu   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-16-2013 (09:12)   Son Mesaj: 03-16-2013 (09:12)    Cevap: 0    Gösterim: 410  

    03-16-2013

    7 KCK tutuklusu Silivri'den tahliye oldu

    7 KCK tutuklusu Silivri'den tahliye oldu
    7 KCK tutuklusu Silivri'den tahliye oldu

    KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında verilen kararın ardından 7 tutuklu sanık Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi.

    KCK'ya yönelik soruşturma kapsamında verilen kararın ardından 7 tutuklu sanık Silivri Cezaevi'nden tahliye edildi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen dava duruşmasında verilen ara kararın ardından 7 tutuklu sanığın tahliyelerine karar verilmişti. Aralarında avukat Gönül Erdem'inde yer aldığı 7 sanık 22.30 sıralarında cezaevinden tahliye edildi. Mahkemenin verdiği kararın Silivri Cezaevi'ne iletilmesinin ardından serbest bırakılan Mehmet Şerif Mergen, Mehmet Baki Bingöl, Metin Eren, İdil Aydınoğlu, Pervin Tunbul, Şükrü Zeren ve avukat Gönül Erdem Silivri Cezaevi'nden ayrıldı.

    Ailesi ve yakınları tarafından gözyaşı ve alkışlarla karşılanan Pervin Tunbul, "Çıktığım için çok mutluyum ama bir o kadar da sevinemiyoruz. Çünkü diğer arkadaşlarımız hala içeride. Hepimizin durumu aynı. İddianamelere göre bu kadar tutukluluk süresi çok fazla. Ama kalan arkadaşlarımızın durumu benimle aynı, değişen hiçbir şey yok" dedi.

    Pervin Tunbul, kendisini karşılamaya gelen yakınlarıyla birlikte cezaevinden ayrıldı. Tahliye edilen diğer 6 kişi de işlemlerinin ardından cezaevinden ayrıldı.

    Tahliye edilen Mehmet Şerif Mergen, Mehmet Baki Bingöl, Metin Eren, İdil Aydınoğlu, Şükrü Zeren ve avukat Gönül Erdem'de başta aileleri ve yakınları olmak üzere kalabalık bir grup tarafından sevinçle karşılandı. Aile bireyleri ve yakınlarına sarılarak hasret giderek bu kişilerde daha sonra buradan hep birlikte ayrıldı.

    Kaynak: İHA





    7 KCK tutuklusu Silivri'den tahliye oldu Yorumları