Antalya, toz bulutunun etkisi altında   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 03-14-2013 (10:10)   Son Mesaj: 03-14-2013 (10:10)    Cevap: 0    Gösterim: 312  

    03-14-2013

    Antalya, toz bulutunun etkisi altında

    Antalya, toz bulutunun etkisi altında
    Antalya, toz bulutunun etkisi altında

    Kuzey Afrika üzerinden gelen toz bulutu, Antalya'da etkili oluyor. Meteoroloji yetkilileri, Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek olan fırtına nedeniyle de uyarı yaptı.

    Kuzey Afrika üzerinden gelen toz bulutu, Antalya'da etkili oluyor. Meteoroloji yetkilileri, Cuma günü Balkanlar üzerinden gelecek olan fırtına nedeniyle de uyarı yaptı. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Antalya, Kuzey Afrika, Libya ve Mısır üzerinden gelen toz bulutu etkisinin altına girdi. İki gündür etkili olan toz bulutu nedeniyle kentin semaları gri bir renge büründü. Toz bulutunun günlük yaşamı etkilediği kentte bazı vatandaşlar nefes almakta güçlük çekerken, trafikte görüş uzaklığı azaldı.

    Meteoroloji yetkilileri, toz bulutunun kent genelinde Cuma gününe kadar görüleceğini kaydetti. Toz taşınımının etkisi altında olunduğunu belirten yetkililer, kentin Cuma günü Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği belirtti. Yağmurla birlikte toz taşınımının da sona ereceği ifade edildi.

    FIRTINA UYARISI

    Cuma günü Balkanlar'dan gelecek yağışlı havanın Antalya başta olmak üzere Isparta, Burdur ve Muğla illerinde etkili olacağını belirten yetkililer, yağış geçişleriyle birlikte şiddetli lodos ve fırtına beklendiğini kaydetti. Yetkililer, şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle soba zehirlenmesi ve çatılardan bulunan anten, kiremit, gün ısı uçmalarına karşın dikkatli olunması yönünde uyarıda bulundu.

    Kaynak: İHA





    Antalya, toz bulutunun etkisi altında Yorumları