Serbest kalan kamu görevlileri baba ocağında   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 03-14-2013 (11:12)   Son Mesaj: 03-14-2013 (11:12)    Cevap: 0    Gösterim: 365  

    03-14-2013

    Serbest kalan kamu görevlileri baba ocağında

    Serbest kalan kamu görevlileri baba ocağında
    Serbest kalan kamu görevlileri baba ocağında

    Kamu görevlileri sevdiklerine kavuştu... PKK tarafından dün serbest bırakılan kamu görevlileri sevdikleriyle hasret giderdi.

    Kamu görevlileri sevdiklerine kavuÅŸtu... PKK tarafından dün serbest bırakılan kamu görevlileri sevdikleriyle hasret giderdi. GALERÄ° İÇİN TIKLAYIN Ä°KÄ° YILLIK ESARETTEN SONRA BABA OCAÄžINDAÂ*

    HelikopterleÂ*Diyarbakır havaalanına getirilen Abdullah Söpçeler, babası ile birlikte uçaklaÄ°stanbulÂ*Atatürk Havalimanı'na indi. Buradan askeriÂ*yetkililerinÂ*de bulunduÄŸu birÂ*özelÂ*araçla Kırklareli'nin Babaeski ilçesine baÄŸlıÂ*BüyükÂ*Mandıra beldesine gelen Söpçeler, saat 02.30 sıralarında babaocağına kavuÅŸtu. Çok sayıda belde sakinin karşılamaya geldiÄŸi Astsubay Abdullah Söpçeler, sivil giyimlii asker veÂ*yakınlarıÂ*tarafındanÂ*hızlıÂ*bir ÅŸekilde içeri alındı.Â*

    Astsubayın kavuÅŸma anını görüntülemek isteyen basın mensuplarının karşısına baba Hüseyin,anneÂ*Hazel ve kızkardeÅŸi AyÅŸegül Söpçeler çıktı. Abdullah Söpçeler'inÂ*ailesiÂ*süreç içerisinde kendilerinden dualarını eksik etmeyen herkese teÅŸekkür etti. Gazetecilerin görüntü alma talebiaileÂ*tarafından reddedildi.

    "DÃœNYAYA YENÄ°DEN GELMÄ°Åž GÄ°BÄ° OLDUK"

    Van'ın Çatak ilçesinde terör örgütünce 1,5 yıl önce kaçırılan ve dün heyete teslim edilen polis memuru Nadir Özgen, Söke'nin Bağarası beldesindeki evinde, ailesi, yakınları ve vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

    Araçtan inen Özgen'e sarılan annesi Müşerref Özgen, ''Yavrum, canım ciÄŸerim, kokusu güzel çocuÄŸum'' diyerek hasret giderdi.Â*

    Duygularının sorulması üzerine Nadir Özgen, ailesine kavuştuğundan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Yaklaşık 19 ay uzak kaldım. Bu sürede dünyayı ve insanları daha iyi öğrenme fırsatım oldu. Özgürlüğün kıymetini öğrendim. Çok önemli güzel bir şey, çok mutluyum'' diye konuştu.

    Baba Hidayet Özgen ise ''Dünyaya yeniden gelmiş gibi olduk, çok mutluyuz'' dedi.

    KAYMAKAM ADAYI ERENOĞLU VE UZMAN ÇAVUŞ KOÇ ANKARA'DA[/B]

    PKK tarafından çeşitli tarihlerde yol kesilerek kaçırılan kamu görevlilerinden Kaymakam Adayı Kenan Erenoğlu ile Uzman Çavuş Zihni Koç Ankara'ya geldi. Esenboğa Havalimanı'na gelen Erenoğlu ve Koç'u yakınları Türk Bayrakları ile karşıladı.

    Serbest kalan kamu görevlilerinden Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Uzman Çavuş Zihni Koç, tarifeli uçak ile Diyarbakır'dan Ankara'ya geldi. Erenoğlu ve Koç'u Esenboğa Havalimanı'nda ailesi ve yakınları büyük bir coşkuyla karşıladı. Havalimanı'ndan önce Uzman Çavuş Koç ve ailesi çıktı. Koç ve ailesi siyah bir minibüse binerek Amasya'ya gitmek üzere yola çıktı.

    Ailesi Ankara'da olan Erenoğlu'nu ise Babası Mustafa ve Annesi Nazmiye Erenoğlu'nun yanı sıra çok sayıda yakını karşıladı. Konvoyla Eryaman'da bulunan evine giden Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, 607 gün sonra ailesine kavuştu. Aylar sonra baba ocağına dönen kaymakam adayı Kenan Erenoğlu'nu çok sayıda mahalleli Türk bayraklarıyla karşıladı. Erenoğlu'nun eve gelmesi nedeniyle evinin önünde kurban kesildi.

    PKK'NIN KAÇIRDIĞI 2 ASKER MEMLEKETLERİNDE GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI

    Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde geçen yıl Ağustos ayında yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan ve bugün Irak'a giden heyete teslim edilen 8 kamu görevlisi arasında bulunan 21 yaşındaki Şanlıurfalı er Reşat Çeçan ile aynı yaştaki Hadi İzli, serbest bırakılmalarının ardından memleketlerine geldi. Gece yarısı evlerine gelen Çeçan ve Gizli, yakınları tarafından zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Çocuklarına kavuşan 2 aile fertleri sevinç gözyaşları döktü.

    Şanlıurfalı askerler Reşat Çeçan ile Hadi Gizli, geçen yıl izinlerini geçirdikten sonra, 7 Ağustos günü otobüsle birliklerine teslim olmaya giderken, Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında yol kesen PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldı. Aylardır haber alınamayan Şanlıurfalı 2 askerin de bulunduğu 8 kamu görevlisi bugün Irak'a giden BDP öncülüğündeki heyet tarafından teslim alınarak yurda getirildi.

    PKK tarafından serbest bırakılan kamu görevlileri yapılan işlemlerin ardından helikopter ile ilk olarak Diyarbakır'a götürüldü. Serbest bırakılanlar arasında bulunan Şanlıurfalı erler Hadi İzli ve Reşat Çeçan ile Gaziantepli uzman çavuş Kemal Ekinci karayoluyla Diyarbakır'dan Şanlıurfa'ya gönderildi.

    TUGAY KOMUTANLIÄžI'NA GELDÄ°LER

    Diyarbakır'dan minibüslerle yola çıkan 2 Şanlıurfalı ve 1 Gaziantepli askerler ile aileleri saat 22.00 sıralarında kent merkezinde bulunan 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'na geldi. Tugay Komutanlığı'na girilmesinden kısa süre sonra askerlerden Reşat Çeçan kent merkezindeki evine, Hadi İzli Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine, uzman çavuş Ekinci ise Gaziantep'e gönderildi.

    SOKAKTA ZILGITLARLA KARÅžILANDI

    Kendisinden 8 ayı aşkın süredir haber alınamayan ve bir kardeşi de PKK terör örgütünün dağ kadrosunda bulunduğu öğrenilen askerlerden Reşat Çeçan, Tugay Komutanlığı'ndaki işlemlerinin ardından annesi Fatma ve babası Cemal Çeçan'ın da bulunduğu minibüs ile oturdukları Eyyüpkent Mahallesi'ndeki evine geldi. Burada bekleyen Çeçan'ın yakınları minibüsün mahalleye girmesiyle birlikte, zılgıt çekmeye başladı. Alkış ve zılgıtlar eşliğinde minibüsten inen Reşat Çeçan, yakınlarıyla sarılarak hasret giderdi.

    GÖZYAŞLARI SEL OLDU

    Yakınlarının kucakladığı Reşat Çeçan'ın kurtulmasına sevinen annesi, teyzesi, dedesi ve kız kardeşleri uzun süre gözyaşı döktü. Sevinç gözyaşlarının döküldüğü evde gazetecilere konuşan Reşat Çeçan, ailesine kavuştuğu için mutlu olduğunu söylerken, kendisine yöneltilen soruları ise asker olduğu için yanıtlayamayacağını söyledi. Çeçan'ın babası Cemal Çeçan ise barış çağrısını yineleyerek, "Oğlumuza kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Artık barış gelsin. Türk ya da Kürt hiçbir anne ağlamasın. Artık cenaze beklemeyelim, herkesin bu sürece destek olmasını istiyoruz. Artık cenazeler değil barış gelsin" dedi.

    Öte yandan Çeçan'ın serbest bırakılmasının ardından kente geldiğini öğrenen çok sayıda akrabası da Çeçan ailesinin evine akın etti.

    ER HADİ İZLİ'NİN KÖYÜNDE BÜYÜK SEVİNÇ

    PKK tarafından kaçırılan askerlerde Hadi İzli de serbest bırakılmasının ardından saat 23.00 sıralarında memleketi Viranşehir'in Yaban Köyü'ne ulaştı. İlçe girişinde kendisini bekleyen Viranşehir Kaymakamı Muhammet Lütfü Kotan'ın makam aracı ile köyüne gelen Hadi İzli, burada zılgıt çeken yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

    Bugün serbest bırakılan kamu görevlileri arasında bulunan Viranşehirli asker Hadi İzli, saat 23.00 sıralarında Viranşehir'e ulaştı. İlçe girişinde İzli'nin bulunduğu minibüs, Viranşehir Kaymakamı Muhammet Lütfü Kotan ve Viranşehir İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Kaplan tarafından karşılandı. Kaymakam Kotan geçmiş olsun dileklerini ilettiği Hadi İzli'yi daha sonra kendi makam aracına alarak köye hareket etti.

    KÖY MEYDANINDA ZILGITLI KARŞILAMA

    Kaymakam Kotan'ın makam aracı ile ilçe merkezine 25 kilometre uzaklıktaki Yaban Köyü'nün Sergen Mezrası'na giden Hadi İzli, burada yakınları tarafından zılgıtlar eşliğinde karşılandı. Araçtan indiği sırada alkışlanarak karşılanan İzli, kendisini bekleyen yakınlarıyla sarılarak hasret giderdi. Bu sırada askerin yakını olan çok sayıda kadının gözyaşlarına hakim olamayarak ağladığı görüldü. Köy meydanında uzun süre yakınlarıyla sarılarak hasret giden İzli, daha sonra omuzlara alınarak Kaymakam Kotan ve yakınlarıyla birlikte evlerine girerek sohbet etti. Gazetecilerin sorularına cevap vermeyen Hadi İzli, "Aileme kavuştuğum ve evime geldiğim için çok mutluyum" dedi.

    8 ayı aşkın süredir oğlundan haber alamadığı için endişeli günler yaşadığını söyleyen Hadi İzli'nin annesi Şaha İzli ise "Oğluma kavuştuğum için çok mutluyum. Allah herkese böyle mutluluk nasip etsin. Artık barış gelsin, Türk, Kürt, Arap hiç bir anne gözyaşı dökmesin" dedi.

    UZMAN ÇAVUŞ AİLESİNE KAVUŞTU

    PKK tarafından Kuzey Irak'ta serbest bırakılanlar arasında bulunan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Kemal Ekinci, Gaziantep'teki ailesine kavuştu.

    Karataş Mahallesi'ndeki evine gelen Ekinci, yaklaşık bin kişi tarafından davul, zurna ve zılgıtlarla karşılandı. Türk bayraklarıyla süslü sokağa mahallesine minibüsle gelen Ekinci'yi yakınları omuzlarına alarak evine götürdü. Yaklaşık 18 ay sonra evine dönen Ekinci, Diyarbakır'dan beraber geldiği babası Ömer, annesi Nezihe, eşi Dilek ve hiç görmediği 1,5 yaşındaki kızı Bahar ile hasret giderdi. Baba Ömer Ekinci, çok yorgun olduklarını belirterek, "Hamdolsun Allah'a. Bütün emeği geçen arkadaşlara, bütün devlet görevlilerine teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Şimdi çok yorgunuz ve dinlenmek istiyoruz" dedi.

    Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise "Allah bu mutluluğu doya doya yaşamayı nasip etsin. Annesine kavuştu, evladına kavuştu, işine kavuştu. Allah razı olsun. Güzel bir gündü, ama yorucu bir gündü" diye konuştu. Anne Nezihe Ekinci de oğullarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını anlattı.

    Kaynak: AJANSLAR





    Serbest kalan kamu görevlileri baba ocağında Yorumları