Hasta edecek hava geliyor!   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 03-12-2013 (11:10)   Son Mesaj: 03-12-2013 (11:10)    Cevap: 0    Gösterim: 304  

    03-12-2013

    Hasta edecek hava geliyor!

    Hasta edecek hava geliyor!
    Hasta edecek hava geliyor!

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın yurdun yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Kuvvetli yağışa, lodos fırtınasına ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışına dikkat edilmesi istendi.

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarın yurdun yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiğini açıkladı. Kuvvetli yağışa, lodos fırtınasına ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışına dikkat edilmesi istendi. SICAKLIK ARTIYOR YAĞIŞ GELİYOR[/B]

    Yurdun yarın batı kesimlerinden başlayarak Ege Denizi üzerinden gelen yeni bir ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Kuvvetli lodosla birlikte gelecek yağışlı havanın önce iç ve batı bölgelerde, zamanla doğu kesimlerde hava sıcaklığını hissedilir derecede artırması bekleniyor. Artan yer sıcaklığı ve atmosferin üst seviyelerinde soğuk hava geçişi nedeniyle yarın özellikle batı bölgelerde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

    Yapılan son değerlendirmelere göre yarın Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz ile zamanla Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağış bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer gök gürültülü sağanak, akşam ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda kar şeklinde görülecek yağışların, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerde kuvvetlenerek, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın'ın kuzey ve doğusu, Çanakkale'nin güneyi ile akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Sakarya, Yalova, Bolu, Karabük, Çankırı, Ankara'nın kuzey ve batı çevrelerinde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Rüzgarın batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden özellikle yağış anında kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.





    Hasta edecek hava geliyor! Yorumları