3 bombacı 35 bin dolara bombalamış!   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-12-2013 (10:12)   Son Mesaj: 03-12-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 306  

    03-12-2013

    3 bombacı 35 bin dolara bombalamış!

    3 bombacı 35 bin dolara bombalamış!
    3 bombacı 35 bin dolara bombalamış!

    Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın failleri nefes kesen bir operasyonla yakalandı.

    Hatay'ın Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta meydana gelen ve 14 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın failleri nefes kesen bir operasyonla yakalandı. Terör ve İstihbarat uzmanlarından oluşan 10 kişilik özel ekip, isimlerini belirledikleri bombacıları Suriye'de yaptıkları nokta operasyonuyla tek tek yakalayarak Türkiye'ye getirdi. Olayla ilgili 5 kişi 8 ve 9 Mart'ta Türkiye'de 3 kişi ise Suriye'de yakalandı. Aracı Cilvegözü'ne getirdiklerini itiraf eden bombacılar saldırıyı 35 bin dolar aldıkları El Muhaberat'a bağlı Suriye ordusu Zırhlı Birlikler Komutanı Ammıd Havvas'ın talimatıyla yaptıklarını söyledi. 8 kişiden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Saldırıyı gerçekleştiren 1'i Türk 4'ü Suriyeli 5 kişi dün hâkim önüne çıkarılarak tutuklandı.

    İDLİB'TE YAKALANDILAR

    Patlama sonrası, tüm güvenlik kameraları incelendi ve olaydan kısa süre önce bir aracın Suriye'den gelerek patlamanın olduğu yere park ettiği tespit edildi. Saldırının Suriye uyruklu A. B.'nin düzenlediği belirlendi. Patlamadan önce araçtan inerek Suriye'ye dönen 2 kişinin A.B.'nin kardeşi Y. B. ve Y.B.'nin karısı Z.Ş. olduğu tespit edildi. Hürriyet'in haberine göre, Suriye'de yakalanarak Türkiye'ye getirilen 3 şüpheli, özel ekip tarafından idlib'ten Lazkiye'ye geçmek isterlerken yakalandı.

    AYNI AİLEDEN 3 BOMBACI

    A.B. saldırı emrini El Muhaberat'la ilişkili olduğu öğrenilen ve Suriye Ordusu'na bağlı zırhlı birliklerin komutanı Ebu Şufettir lakaplı Ammıd Havvas'tan aldıklarını itiraf etti. A.B.'nin kardeşi Y.B., eşi Z.Ş.'yi dikkat çekmemek için arabaya bindirdiklerini böylece aile görüntüsü vererek bombalı aracı sınır kapısına kadar getirdiklerini anlattı.

    BU BOMBAYLA KALMAYACAK

    Saldırı için Cilvegözü sınır kapısını Ammıd Havvas'ın seçtiğini söyleyen Y.B. ifadesinde, Havvas'ın kendisine, "İnsani yardımların geçtiği kapıyı havaya uçuracaksınız. İşiniz bununla da bitmeyecek" dediğini aktardı. Eylemi gerçekleştirmek için 35 bin dolar aldıklarını itiraf eden Y.B., yakalanmamaları halinde Kilis Öncüpınar'daki kamplara bombalı saldırı düzenleyeceklerini söyledi.





    3 bombacı 35 bin dolara bombalamış! Yorumları