Amanoslar'daki PKK'lılar deşifre oldu   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 03-12-2013 (11:09)   Son Mesaj: 03-12-2013 (11:09)    Cevap: 0    Gösterim: 367  

    03-12-2013

    Amanoslar'daki PKK'lılar deşifre oldu

    Amanoslar'daki PKK'lılar deşifre oldu
    Amanoslar'daki PKK'lılar deşifre oldu

    Terör örgütü PKK'nın, başta Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş olmak üzere Akdeniz ve Güneydoğu'da saldırılar gerçekleştiren ‘Amanoslar' ayağı deşifre oldu.

    Terör örgütü PKK'nın, başta Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş olmak üzere Akdeniz ve Güneydoğu'da saldırılar gerçekleştiren ‘Amanoslar' ayağı deşifre oldu. Örgütün Amanoslar yapılanması İskenderun, Dörtyol, Osmaniye, Samandağ ve 1. Güneybatı Eyaleti (Engizekler ve Pazarcık) isimli beş ana gruptan oluşuyor.

    Yapılanmanın izini süren güvenlik güçleri, 21 Şubat'ta kış üslenmesinden çıkan ve bölgede halen aktif olan 51 teröristin kod adlarını, gerçek isimlerini, fotoğraflarını ve Amanoslar'daki görevlerini ayrıntılarıyla tespit etti. Buna göre, bölgedeki saldırıları gerçekleştiren 51 teröristi organize eden Masiro kod adlı Hakkarili Bedirhan Abo. Grubun lideri Abo aynı zamanda terör örgütünün askeri komuta konseyi üyesi. 5 korumayla dolaştığı öğrenilen Abo'yu Amanoslar'da daha çok eylem yapması için Kandil'in görevlendirdiği bilgisine de ulaşıldı. Gaziantep'te ilçe emniyet müdürlüğünün önündeki patlamada 10 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı düzenleyen Firaz kod adlı Murat Filiz'in de yapılanmanın Osmaniye grubunda yer aldığı ortaya çıkarıldı. Gruptaki 51 teröristten 10'unun İranlı olduğu belirlendi. İranlılardan Cemşit Delayimilan, İskenderun grubunun da sorumlusu. Çok az Türkçe, iyi derecede Kürtçe ve Farsça biliyor.

    Emniyet güçleri, çözüm sürecini sabote etmek için önümüzdeki günlerde eylem yapacakları iddia edilen PKK'nın Amanoslar ayağının 51 kişilik üyesinin kimliklerini ve fotoğraflarını tespit etti. Amanoslar grubunun sorumlusu Masiro kod adlı Bedirhan Abo. Terörist Abo'nun örgütte önemli bir yere sahip olmasına rağmen 2012'de Amanoslar'da verdiği kayıplar ve başarısızlıklar karşısında prestij kaybettiği belirtiliyor. Güvenlik güçleri, Abo'nun 2013 yılında bunu telafi etmeye çalışacağı yönünde kuvvetli bilgiler edindi. Abo'nun yardımcılığını Mazlum-Palu kod adlı Elazığlı İskender Doğruer ve Bedrettin Türk kod adlı Karamanlı İbrahim Şengül yapıyor. Samandağ grubuyla hareket eden Şengül, Antalya-Mersin bölgesinde faaliyet gösterdiğinden dolayı tekrar bu bölgede görevlendirilebileceği ifade ediliyor. Terörist Doğruer ise Osmaniye grubunun başında yer alıyor ve 7 yıldır Amanoslar'da terör saldırılarını organize ediyor.

    Emniyet güçlerinden edinilen bilgiye göre Amanos ayağı, şu beş gruptan oluşuyor: İskenderun, Dörtyol, Osmaniye, Samandağ ve 1. Güneybatı Eyaleti. Grupların içinde toplam 10 tane İranlı var. Bu isimler şöyle: "Berxwedan Rojhilat kod adlı Cemşit Delayimilan, Sipan-Dilşer kod adlı Rıza Reşidi, Şahin-Felat kod adlı Nasır Mezahiri, Roni Amanos kod adlı Tohid İbrahimi, Sipan-Sason kod adlı Behman Palvase, Dilgeş Xaşmar kod adlı İsmail Azadixah, Hoşmer-Kotol kod adlı Ehed Hasanl, Şahin-Sorej kod adlı Kamuran Delagi, Vedat-Amed kod adlı Seyithan Sinet, Mordem-Korkmaz kod adlı Ali Dolayi Milan."

    İranlı Cemşit Delayimilan, aynı zamanda İskenderun grubunun sorumlusu. Çok az Türkçe, iyi derecede Kürtçe ve Farsça biliyor. Zaman'ın haberine göre, grupta yer alan Suriyeli Muhammet Ali'nin de K.Irak'ta tabur komutanlığı yaptığı belirlendi. Dörtyol grubunun sorumlusu da Mazlum Ciğer kod adlı Hasan Erdoğan. Grupta bulunan Şervan-Sason kod adlı Ferhat Kaya yanında B7 roketatar taşırken, Avareş-Çiya kod adlı Adem Yılmaz grubun uzman sabotajcısı. İranlı İsmail Azadixah da Samandağ grup sorumlusu durumunda. Gruptaki Suriyeli Ahmet Muhammed ise ağır silah kullanabiliyor. Osmaniye grubunun sorumlusu da Rızgar-Urfa kod adlı Mehmet Ali Kocakaplan. Şanlıurfalı Kocakaplan, uzman sabotajcı ve bölgeyi çok iyi biliyor. Grupta yer alan Şevger-Tolhildan kod adlı Ramazan Faik de Bahoz Erdal'ın eski koruması. Vedat-Amed kod adlı Seyithan Sinet de Engizekler grup sorumlusuyken, Pazarcık grup sorumlusunun Sipan-Muş kod adlı Selahattin Efe olduğu tespit edildi.





    Amanoslar'daki PKK'lılar deşifre oldu Yorumları