BM komiseri Gaziantep'teki çadır kentte   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-11-2013 (10:12)   Son Mesaj: 03-11-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 324  

    03-11-2013

    BM komiseri Gaziantep'teki çadır kentte

    BM komiseri Gaziantep'teki çadır kentte
    BM komiseri Gaziantep'teki çadır kentte

    Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Gaziantep'in Nizip ilçesinde Suriyeli sığınmacıların yaşadığı çadır kenti ziyaret etti.

    Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, Gaziantep'in Nizip ilçesinde Suriyeli sığınmacıların yaşadığı çadır kenti ziyaret etti. Guterres'e ziyaretinde, Koordinatör Vali Veysel Dalmaz ve Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz eşlik etti. Guterres, çadır kentte yaşayan Suriyeli ailelerle sohbet etti ve yetkililerden bilgi aldı.

    Guterres, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, "Türk hükümeti 400 bini bulan Suriyeli'ye kapılarını açtı. Büyük bir cömertlikle onlara koruma sağliyor. Bu kamptaki gezilerim sırasında çok etkilendiğim. Bu sadece profesyonelliğin, etkin çalışmanın başarısı değil, bu işin kalpten inanarak geldiğini gördüm. Koruma ihtiyaçları yüksek olan Suriyeli mültecilere, Türk misafirperverliğinde korumanın yüksek standartlarda verildiğini gördüm. Türkiye'nin Suriyeli mültecilere sağladığı yüksek standartlarda yardımın yanında bizim Mülteciler Yüksek Komiserliği olarak maalesef bugüne kadar küçük bir yardımımız var. Benim sesim uluslararası toplum tarafından duyulacak. Çünkü Türkiye'nin Suriyeli mültecilere bugün sağladığı ve çatışmanın en başından beri taahhüt ettiği ve devam ettiği koruma, uluslararası camia tarafından destek bulacak. Buna inanıyorum" dedi.

    Kaynak: İHA





    BM komiseri Gaziantep'teki çadır kentte Yorumları