BaÅŸbakan ErdoÄŸan istedi, Yunanistan kapattı   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 03-10-2013 (10:12)   Son Mesaj: 03-10-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 383  

    03-10-2013

    Başbakan Erdoğan istedi, Yunanistan kapattı

    Başbakan Erdoğan istedi, Yunanistan kapattı
    Başbakan Erdoğan istedi, Yunanistan kapattı

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Samaras'ın yaptığı görüşme sonrası ilk adım atıldı ve Lavrion 'daki DHPK-C kampını kapattı.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Samaras'ın yaptığı görüşme sonrası ilk adım atıldı ve Lavrion 'daki DHPK-C kampını kapattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Samaras ile yaptığı görüşmede Yunanistan'daki terör örgütü kamplarını gündeme getirmiş ve kapatmasını istemişti.

    Star'da yer alan habere göre,Â*Yunanistan'ın Lavrion'un yanı sıra Oropo Dilesi bölgesindeki örgüt kampını da kapattığı bildirildi.

    Son olarak ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne saldıran canlı bomba Ecevit Şanlı gibi pek çok intihar bombacısı ve polis katilinin Lavrion'daki kamplarda eğitildiği tespit edilmişti.

    Lavrion'daki kampın kapatılmasının ardından DHKP-C terör örgütünün Selanik'te bulunan 5 katlı bir apartmana taşındığı ve buradan yönetilmeye başlandığı belirtildi. Öte yandan örgütün Suriye kamplarını da kapattığı öğrenildi.

    Bununla birlikte Türkiye geçtiğimiz günlerde Ankara'ya gelen Almanya Başbakanı Angela Merkel'e ülkesinde barınan örgüt üyelerinin iadesi için bir liste vermişti. Türkiye, PKK, DHKP-C, MKP, MLKP gibi örgütlerin liderlerinin de aralarında bulunduğu 170 teröristin iadesini istemişti. Terör uzmanları listede ismi olan yöneticilerin iade edilmesi durumunda sol terörün bitme noktasına geleceğini söylüyor.





    Başbakan Erdoğan istedi, Yunanistan kapattı Yorumları