Engelli oğlu için hergün devlet kapısında   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-10-2013 (10:14)   Son Mesaj: 03-10-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    03-10-2013

    Engelli oğlu için hergün devlet kapısında

    Engelli oğlu için hergün devlet kapısında
    Engelli oğlu için hergün devlet kapısında

    Mersin'de 3 çocuk annesi Funda Demir, belden aşağısı tutmayan 7 yaşındaki engelli oğlu Ayberk Demir'e evde bakım maaşı bağlatmak için mücadele veriyor.

    Mersin'de 3 çocuk annesi Funda Demir, belden aşağısı tutmayan 7 yaşındaki engelli oğlu Ayberk Demir'e evde bakım maaşı bağlatmak için mücadele veriyor. Oğluna iki kez yüzde 91 ve yüzde 84 oranlarında engelli raporu verildiğini anlatan Funda Demir, buna rağmen sonuç alamamasına isyan etti.

    Adana'nın Seyhan Kaymakamlığı'nda memur olarak çalışırken engelli oğlu Ayberk'e bakmak için istifa eden Funda Demir, işsiz olan eşi Murat Demir ile birlikte yaklaşık 2 yıl önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü'ne başvurarak evde bakım ve özel eğitim yardımı istedi. Mersin Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ayberk'e, yüzde 84 engelli oranı ile rapor verildi.

    Raporun ilgili kuruma verilmesi üzerine görevli 1'i kadın 3 memur durum tespiti için Funda Demir'in evine gitti, ardından olumsuz rapor verdi. Funda Demir'e gönderilen yazıda Ayberk için "Hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün olmadığından yardım talebiniz uygun görülmemiştir" denildi.

    ŞİKAYETÇİ OLDU

    Verilen olumsuz rapor üzerine şoke olan Funda Demir, Başbakanlık ve Mersin Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunarak 'rüşvet vermediği için bakım maaşı bağlanmadığını' ileri sürdü. Konu ile ilgili idari ve adli soruşturma başlatıldı.

    Funda Demir, yeniden Mersin Devlet Hastanesi'ne giderek oğlu için rapor aldı. Bu kez raporda engel oranı yüzde 91 olarak belirlendi. Bu rapor üzerine ikinci kez başvuran Funda Demir'e yine olumsuz yanıt verildi.

    RÜŞVET İDDİASINA TAKİPSİZLİK

    Funda Demir, görevliler hakkında 'rüşvet' suçlamasıyla savcılığa yaptığı başvuruya takipsizlik kararı verildi.

    İdari soruşturmanın devam ettiğini belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürü Selahattin Bulut da "Bu iddialarla ilgili idari soruşturma sürüyor. Başka bir hastaneden rapor getirmesi durumunda dosyası yeniden incelemeye alınacaktır" dedi.

    FUNDA DEMİR'İN ANLATTIKLARI

    Bürokratik engeller nedeniyle sürecin çok yavaş ilerlediğini belirten Funda Demir, yaşadıklarını gözyaşları içinde anlattı. 2010 yılının Kasım ayında evde bakım maaşı için başvurduğunu, ancak hala olumlu sonuç alamadığını söyledi. Bir defasında bağlanacak 3 maaşın rüşvet olarak istendiğini, diğerinde ise görevlileri şikayet ettiği için maaş bağlanmadığını iddia eden Funda Demir, şunları söyledi:

    "Oğlum prematüre dünyaya geldi. Gelişimi bozukluğu nedeniyle hiç yürüyemeden belden aşağısı tutmuyor. Hastane yüzde 84 oranında özürlü olduğuna dair rapor verdi. Denetim için eve gelen memurlar, 'Tamam, hak ediyorsun' dediler, ardından bağlanacak 3 maaşı rüşvet olarak istediler. Kabul etmedim.. 4-5 ay sonra resmi yanıt geldi, belden aşağısı tutmayan oğlum hayatını başkasının yardımı ve bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede düşkün değilmiş. Şikayet ettim sonra tekrar rapor aldım bu kez yüzde 91 engel raporu verildi. Bu kez de dosyamı onları şikayet ettiğim için sümen altı ettiler."

    Her tarafa başvurduğunu, en son oğlu Ayberk'i alıp Bakan Fatma Şahin ve Başbakan Erdoğan ile görüşmek istediğini söyleyen Funda Demir, bunu başaramadan geri dönmek zorunda kaldığını aktardı.

    Kaynak: DHA





    Engelli oğlu için hergün devlet kapısında Yorumları