Bakan Veysel Eroğlu'nu gururlandıran nine   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 03-10-2013 (11:10)   Son Mesaj: 03-10-2013 (11:10)    Cevap: 0    Gösterim: 306  

    03-10-2013

    Bakan Veysel Eroğlu'nu gururlandıran nine

    Bakan Veysel Eroğlu'nu gururlandıran nine
    Bakan Veysel Eroğlu'nu gururlandıran nine

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ağaçlandırma çalışması yapan 85 yaşındaki Sultan Keklikkaya'yı görünce, ''Türkiye, eli nasırlı insanların omuzlarında yükselecek'' dedi.

    Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ağaçlandırma çalışması yapan 85 yaşındaki Sultan Keklikkaya'yı görünce, ''Türkiye, eli nasırlı insanların omuzlarında yükselecek'' dedi. Bakan Eroğlu, Şuhut ilçesinden Afyonkarahisar'a dönerken yol kenarında ağaçlandırma çalışması yapan işçileri ziyaret etti. Kadın işçilerle görüşen Eroğlu, şehri yeşillendirmek için yapılan ağaçlandırma çalışmalarına katılan kadınlara teşekkür etti.

    Yevmiye karşılığında ağaçlandırma çalışması yapan kadınlar arasındaki 85 yaşındaki Sultan Keklikkaya ile de bir süre sohbet eden Eroğlu, Sultan Nine'nin elini tutarak ''Türkiye, eli nasırlı insanların omuzlarında yükselecek'' dedi.

    Eroğlu, ''85 yaşındaki ninemiz, evine ekmek götürmek için çalışıyor. Türkiye'de, bu şekilde üreten insanların yanı sıra bir de üretmeyip tüketen insanlar var. Üreten insanlar, Türkiye ekonomisini kalkındırıyor. 85 yaşında ninemiz, 18 yaşında genç kızlarımız burada çalışma yapıyor. Biz bütün Türkiye'yi yemyeşil yapacağız'' diye konuştu.

    Ağaçlandırma çalışmalarında Türkiye'nin Çin ve Hindistan'ın ardından dünya sıralamasında 3. sırada yer aldığını anımsatan Eroğlu, şunları kaydetti:

    ''Ülkemiz, ormanlık alanını, odun servetini en çok artıran ülke konumunda. Odun servetimiz, 936 milyon metreküpten, 1.5 milyar metreküpe çıktı. Yüzde 50 bu servetimiz arttı. Bu bakımdan, orman teşkilatı ile gurur duyuyorum. 174'üncü yılını kutlayan en köklü kurumlardan birisi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden sonra en güçlü teşkilata sahip olan orman teşkilatıdır.''

    Bakan Eroğlu, daha sonra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Orman Genel Müdürü İbrahim Çiftçi ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Akif Özkaldı ile ağaç dikti.

    Eroğlu, il merkezinde de esnaf ziyaretinde bulunarak vatandaşların sorunlarını dinledi.

    Afyonkarahisar Gazetecileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni de ziyaret eden Bakan Eroğlu, derneğe yaptığı katkılarından dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'a plaket verdi.

    Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları'ndan çalışmaları hakkında bilgi alan Eroğlu, bir süre gazetecilerle de sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

    Kaynak: AA





    Bakan Veysel Eroğlu'nu gururlandıran nine Yorumları