Eski Emniyetçi Avcı: Ben neden tutukluyum   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 03-09-2013 (10:13)   Son Mesaj: 03-09-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 319  

    03-09-2013

    Eski Emniyetçi Avcı: Ben neden tutukluyum

    Eski Emniyetçi Avcı: Ben neden tutukluyum
    Eski Emniyetçi Avcı: Ben neden tutukluyum

    Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kendisinden daha ağır suçlamaların yöneltildiği sanıklar tutuksuz yargılanırken, kendisinin tutuklu yargılanmasını eleştirdi.

    Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kendisinden daha ağır suçlamaların yöneltildiği sanıklar tutuksuz yargılanırken, kendisinin tutuklu yargılanmasını eleştirdi. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, kendisinden daha ağır suçlamaların yöneltildiği sanıklar tutuksuz yargılanırken, kendisinin tutuklu yargılanmasını eleştirdi. Silivri Cezaevi'nde 2.5 yıldır tutuklu bulunan Avcı, yaptığı yazılı açıklamada Oda Tv davasında "Ergenekon terör örgütüne yardım ettiği" iddialarının gerçek olmadığını söyledi. Avcı, davada örgüt üyesi olarak yargılananların tahliye edildiklerini ama kendisinin halen tutuklu yargılanmasına anlam veremediğini söyledi.

    Onlar serbest ben tutukluyum

    Avcı, "Oda TV davasında, dosyaların incelemesini yapan TÜBİTAK teknik raporunda 'digital veriler bu bilgisayarlarda yazılmamıştır' tespitinde bulunmuştu. Bu teknik tespitleri bir an için görmeyip bu belgeleri normal var kabul etseniz bile ortada terör örgütü faaliyeti suçu var mıdır? Bir an için var kabul etseniz bile; örgüt üyesi diye suçlanan 9 kişi tahliye edildi. Delil denen dosyaları yazdığı kurgulanan Soner Yalçın tutuksuz yargılanıyor. Bilgisayarlarında şüpheli dosya bulunan Barış Pehlivan ve Müyesser Yıldız tahliye edildi. Benim gibi aynı iddialarla yargılanan Nedim Şener ve Ahmet Şık da tutuksuz yargılanıyor" dedi.

    Star gazetesinin haberine göre evindeki silahların ruhsatsız olduğu iddiasının doğru olmadığını belirten Avcı, JİTEM yapılanmasıyla isminin anılmasını da eleştirdi. JİTEM ve elemanlarıyla bir irtibatının olmadığını söyleyen?Avcı, Susurluk'la ilgili ifadesinde ilk defa JİTEM ve onun hukuka aykırı faaliyetlerinden bahsettiğini ve bu sebeple de yargılandığını hatırlattı.

    Evet, Necdet Kılıç arkadaşımdır

    Devrimci Karargah davasında yargılanan sanık Necdet Kılıç'ı da savunan Avcı, "Davanın sanıklarından Necdet Kılıç'ı dinlendiği yönünde uyardığım doğru değil. Necdet Kılıç arkadaşımdır ve 1987 yılında cezaevinden çıktıktan sonra hiçbir terör örgütüyle ilşkisi olamamıştır. Kitabımda söz ettiğim bir dinleme kararıyla ilgili olan 2009/1860 numarası, savcılığın Devrimci Karargah soruşturmasının numarası olan 2009/1868 rakamlarına benzerliğini kullanıp aslında benim 1868 rakamını kast ettiğimi yanlışlıkla 1860 dediğim belirten tutanaklar tutuldu. Bu nedenle soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiğim ileri sürüldü."





    Eski Emniyetçi Avcı: Ben neden tutukluyum Yorumları