Åžanlıurfa'da 32 STK'dan çözüm sürecine destek   Konuyu açan: Küba   Ä°lk Mesaj: 03-09-2013 (10:09)   Son Mesaj: 03-09-2013 (10:09)    Cevap: 0    Gösterim: 336  

    03-09-2013

    Şanlıurfa'da 32 STK'dan çözüm sürecine destek

    Şanlıurfa'da 32 STK'dan çözüm sürecine destek
    Şanlıurfa'da 32 STK'dan çözüm sürecine destek

    Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) öncülüğünde gerçekleştirilen STK Başkanları 5. İstişare Toplantısı'nda çözüm süreci ele alındı.

    Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) öncülüğünde gerçekleştirilen STK Başkanları 5. İstişare Toplantısı'nda çözüm süreci ele alındı. 32 STK başkanının imzasını taşıyan bir açıklama yapıldı. Çözüm sürecine tam destek verildiği vurgulanan açıklamada, sağduyu ve kararlılığa dikkat çekildi. Ortak açıklamada herkesin elini taşın altına sokması istendi.

    Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin'in organizasyonuyla her ay gerçekleştirilen istişare toplantılarının bu ay ki konusu bölgemizin ve ülkemizin yaşadığı sıkıntılardan olan 'Terör ve Kürt sorununun çözümüne yönelik atılacak adımlar' oldu.

    İstişare toplantısının ardından aralarında ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Ertekin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Arslan, ŞUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu, Kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli, ŞUPİAD Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Toru Eczacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Bayık, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Vildan Polat, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Mahmut Barut'un da bulunduğu 32 STK Başkanı'nın imzasıyla bir ortak açıklama yapıldı.

    STK BaÅŸkanları ortak açıklamasında ÅŸu ifadelere yer verildi: "Terör yıllardır canımızı yakıyor. Ä°ÅŸ dünyası olarak önceliÄŸimiz, terör olaylarının son bulması, Kürt sorununun çözülmesi, barışın ve toplumsal huzurun saÄŸlanmasıdır. 30 yıldır devam eden ve gerek ülkemizin gerekse bölgemizin ekonomisine olumsuz etkileri olan bu sorunların çözümü için hükümetimizin her türlü riski alarak baÅŸlattığı çözüm arayışlarını destekliyoruz."Â*Â*

    Açıklamada sürecin kararlı ve yapıcı bir biçimde yönetilerek, sağduyuyla sürdürülmesi gerektiğinin altı çizildi. Terör sorununun çözümü için başlatılan süreçte sorumluluğun, yalnızca hükümete ve siyasi partilere değil, sivil toplumdan medyaya ülkenin tüm kurumlarına düştüğünü vurgulandığı açıklamada, "Tüm siyasi partiler ve temsilcileri, sivil toplum örgütleri, barış dilini öne çıkararak, ortak bir yaklaşım geliştirmelidir. Türkiye'de yıllardır özlemini çektiğimiz barışın sağlanması için bu sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi, tüm çevrelerin sorumluluk içinde barışa destek yönünde hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Süreci baltalamak isteyenlere fırsat verilmemelidir." ifadelerini kullandı.

    Â*

    Â*

    Kaynak: CÄ°HAN





    Şanlıurfa'da 32 STK'dan çözüm sürecine destek Yorumları