Süt kardeşlerin evlenmesi neslin felaketi olur   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-08-2013 (10:13)   Son Mesaj: 03-08-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 644  

    03-08-2013

    Süt kardeşlerin evlenmesi neslin felaketi olur

    Süt kardeşlerin evlenmesi neslin felaketi olur
    Süt kardeşlerin evlenmesi neslin felaketi olur

    Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin, "İleride süt kardeşi olanların evlenmeleri nesil adına falaket olur. Konu, çok kapsamlı, bir yönüyle Medeni Kanunu ilgilendiriyor" dedi.

    Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin, "İleride süt kardeşi olanların evlenmeleri nesil adına falaket olur. Konu, çok kapsamlı, bir yönüyle Medeni Kanunu ilgilendiriyor" dedi. Anne Sütü Bankası ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu İl Müftüsü Mehmet Şahin, konunun çok kapsamlı olduğunu, anne sütünün öneminin insanlık tarihi boyunca bilindiğini belirtti.

    Şahin, "Dinimizde süt vesilesi ile süt emme vesilesi ile süt kardeşliği oluşmaktadır. Dolayısıyla iki yaşından önce bu hadise gerçekleştiği zaman süt kardeşliği oluşmaktadır. Aynı anneden süt emmiş bir erkek ve kız çocuğu, kardeşlik hukuku oluştuğu için ileride evlenemeyecekler. Anne sütü bankasında da bu işe kesinlikle çok dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu konu ile ilgili devletimiz gerekli tedbirleri alarak, kardeşlerin izini ve takibini en iyi şekilde yapmalı. Bunun garantisi verilirse uygulama uygundur. Ama ileride süt kardeşi olanların evlenmeleri dinimizce yasak, ilerideki nesillerde ortaya çıkması nesil adına ve maneviyat adına bir falaket olur. Bir dejenerasyon olur. Günah yaşanır. Diyanet İşleri Başkanlığı konu ile ilgli 6 şart koştu. Bu şartlar gerçekleşirse anne sütü bankası uygun hale gelmiş olur." dedi.

    Kaynak: CİHAN





    Süt kardeşlerin evlenmesi neslin felaketi olur Yorumları