Cizre'de KCK'dan 3 kişi tahliye edildi   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-07-2013 (10:13)   Son Mesaj: 03-07-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 359  

    03-07-2013

    Cizre'de KCK'dan 3 kişi tahliye edildi

    Cizre'de KCK'dan 3 kişi tahliye edildi
    Cizre'de KCK'dan 3 kişi tahliye edildi

    Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki KCK yapılanması içinde yer aldıkları suçlamasıyla yargılanan 34 tutuklu sanıktan 3'ü tahliye oldu.

    Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki KCK yapılanması içinde yer aldıkları suçlamasıyla yargılanan 34 tutuklu sanıktan 3'ü tahliye oldu. Diyarbakır 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen Cizre KCK davasına, 29 tutuklu sanık ve avukatları katıldı. Dosyada yargılanan ve İzmir T Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulundukları için duruşmaya getirilmelerinde sıkıntı oluşan sanıklar Mehmet Harun Sabuncu, Nevzat Yılmaz, Sabri Karagöz, Mehmet Emin Gözhan ile Derviş Taniş, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katıldı.

    Duruşmada; hakkındaki suçlamalara karşı savunma yapan tutuklu sanık Ali Güven, tercümanı aracılığıyla verdiği ifadesinde, "BDP resmi üyesiyim. Parti üyesi olduğum için 18 aydır cezaevindeyim. Başka herhangi bir suçum yoktur. Kent konseyinde yer almadım. Sadece BDP üyesiyim. 69 yaşında ve hastayım, tahliyemi istiyorum" dedi.

    Daha sonra söz alan sanık avukatı Tahir Elçi, dosyada yargılanan sanıkların bir çoğunun Türkçe bilmeyen kişilerden oluştuğunu ve bir partinin legal etkinliklerine katıldıklarını belirterek, "Sanıkların KCK adlı yapının sözleşme içeriğinin bir cümlesinden bile haberi yok. Kendilerince bir yapıya girmiş olabilirler. Ancak mevcut sanıkların bu yapıdan hiçbir ilgileri yoktur. Örgüt üyeliğinin hiçbir unsuru dosya kapsamında bulunmamaktadır. Sanıkların aleyhine ciddi bir delil de yoktur" diye konuştu.

    Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından tutuklu sanıklardan Ali Güven, Dilek Yıldız ve İhsan Saçan'ın tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

    Kaynak: DHA





    Cizre'de KCK'dan 3 kişi tahliye edildi Yorumları