'Çoban Nezir Tekçi'yi mayınla parçaladılar'   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 03-06-2013 (11:11)   Son Mesaj: 03-06-2013 (11:11)    Cevap: 0    Gösterim: 397  

    03-06-2013

    'Çoban Nezir Tekçi'yi mayınla parçaladılar'

    'Çoban Nezir Tekçi'yi mayınla parçaladılar'
    'Çoban Nezir Tekçi'yi mayınla parçaladılar'

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra ortadan kaybolduğu öne sürülen Nezir Tekçi'yi öldürüp cesedinin parçalanmasıyla ilgili Eskişehir'de görülen davada tanık askerden şok açıklamalar geldi.

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra ortadan kaybolduÄŸu öne sürülen Nezir Tekçi'yi öldürüp cesedinin parçalanmasıyla ilgili EskiÅŸehir'de görülen davada tanık askerden ÅŸok açıklamalar geldi. Â*Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 1995 yılında gözaltına alındıktan sonra ortadan kaybolduÄŸu öne sürülen Nezir Tekçi'yi öldürüp cesedini mayın patlatarak parçaladıkları öne sürülen emekli Albay Ali Osman Akın ile Yarbay Kemal Alkan'ın yargılamasına EskiÅŸehir'de devam edildi. Mahkeme heyeti, olayın geçtiÄŸi dönemde görevde bulunan askerlerin ifadesine baÅŸvurulmasını kararlaÅŸtırdı.

    Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, tutuksuz sanıklardan 42 yaşındaki Yarbay Kemal Alkan katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Yunus Şahin, ifadesinde, askerlik yaptığı dönemde Nezir Tekçi'yi Teğmen Kemal Alkan'ın öldürdüğünü iddia etti. Şahin, duruşmada olayı şöyle anlattı:
    "Yüzbaşı Ali Osman Akın, Nezir'e, 'Bize PKK'nın yerini ve silahlarını göster' dedi.

    Nezir ise, ısrarla çobanlık yaptığını ve onların yerini bilmediğini söylüyordu. Kemal Teğmen, Nezir'in kolundan tutup onu bizden 10 metre uzağa götürerek orada G-3 ile kendisine 1 veya 2 el ateş etti. Ali Osman bize dönerek, 'Hepiniz ateş edin' dedi. Herkes Nezir'e doğru ateş etti. Nezir yere düşmüş ve ölmüştü. Sonra teğmen rütbesinde bulunan Kemal isimli komutan, 'Mayıncı yanıma gelsin' dedi. Bir süre sonra mayının patlama sesi geldi. Bizler, ölen Nezir'in elbiselerinin havaya uçuştuğunu gördük. Kemal Teğmen bu kişinin vücudundan kopmuş kafasını getirip bize gösterdi."

    Mahkeme heyeti, olayın gerçekleştiği tarihte askerlik yapanların dinlenmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
    Yüksekova ilçesine bağlı Aşağı Ölçek köyünde çobanlık yapan Nezir Tekçi'den, 19 Nisan 1995 tarihinde Yüksekova'da görev yapan Bolu Dağ Komando Taburu askerleri tarafından gözaltına alındıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. 1997 yılında Nezir Tekçi'nin babası Hamit Tekçi'nin başvurusu üzerine askeri savcılık soruşturma başlattı. Savcılık, yaptığı inceleme ardından kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Yunus Şahin isimli bir vatandaşın askerlik yaptığı dönemde Nezir Tekçi'nin ölümüne tanık olduğunu iddia etmesi üzerine, yeniden soruşturma başlatılmıştı.

    Kaynak: Ä°HA





    'Çoban Nezir Tekçi'yi mayınla parçaladılar' Yorumları