Çin'de ilk Türk yılı etkinliği Meram'dan   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 03-06-2013 (10:13)   Son Mesaj: 03-06-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 318  

    03-06-2013

    Çin'de ilk Türk yılı etkinliği Meram'dan

    Çin'de ilk Türk yılı etkinliği Meram'dan
    Çin'de ilk Türk yılı etkinliği Meram'dan

    Türkiye'de 2012 yılı Çin Kültür Yılı olarak kutlanırken 2013 ise Çin'de Türk Kültür yılı oldu. Bu kapsamda Türk yılı nedeniyle Çin'de ilk etkinliği Konya Meram Belediyesi gerçekleştirdi.

    Türkiye'de 2012 yılı Çin Kültür Yılı olarak kutlanırken 2013 ise Çin'de Türk Kültür yılı oldu. Bu kapsamda Türk yılı nedeniyle Çin'de ilk etkinliği Konya Meram Belediyesi gerçekleştirdi. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Zeki Dursun'un haberi

    Meram Belediyesi ile Çin'in Yuexiu Belediyeleri arasındaki kardeş şehir ilişkileri kapsamında düzenlenen ve Mehter Takımı ile Sema Ekibi'nin de katılımıyla gerçekleşen Çin ziyareti sona erdi.

    Meram Belediyesi tarafından kardeş şehir ilişkileri kapsamında Çin'in Yuexiu Belediyesi'nin daveti üzerine gerçekleştirilen geziye Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Mevlana Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şadi Aydın, meclis üyeleri, daire müdürleri, mehteran ve semazen ekibi katıldı.

    Çin'de ilk Türk yılı etkinliği Meram'dan

    Guangdong Türkiye İşadamları Derneği'nin katkılarıyla başlayan Meram Belediyesi ile Çin'in Yuxeiu Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkileri gelişiyor. Bu kapsamda düzenlenen Çin gezisinin ilk gününde Türk heyet, Guang Fu Miao Hui Festivali'ne katıldı. Festivale Çin'den ise Guangdong Eyaleti Kültür Bakanı Fang Jian Hong, Guangzhou Belediye Baskanı Chen Jian Hua, Yuexiu Belediyesi Komunist Parti Genel Sekreteri Wu Yan Jun, Yuexiu Belediye Başkanı Wang Huan Qing ve on binlerce Çinli katıldı. Açılış seramonisi ile başlayan festivalde Çinli ve yabancı dans grupları protokolün bulunduğu yerden kısa gösteriler yaparak cadde üzerinde yürüyüşünü sürdürdü. Bu gösterilerde en fazla ilgiyi Konya'dan gelen Mehteran Ekibi'nin gösterisi çekti. Gösterilerden sonra protokol mensupları da cadde üzerinde yürüyerek halkı selamladı.

    Festival kapsamında Yuexiu Ticaret Odası tarafından organize edilen yemek stantları içinde Türk lokantası Bosphorus Restorant en fazla beğeniyi alan stant oldu. Meram Belediyesi Meslek Edindirme Kursu ürünlerinin sergilendiği stant da Çinlilerin ilgisine mazhar oldu. Günün akşamında ise Yuexiu Belediye Başkanı Wang Huan Qing, Başkan Kalaycı ve Türk heyet onuruna Türk lokantasında akşam yemeği verdi.

    Yuexiu Belediye Başkanı Wang Huan Qing, "Bugünkü festivalde halkımıza verdiğiniz en güzel hediye Türk grubunun yaptığı gösteriydi. Ben bu gösteriyi iki ülke arasında kurulmuş bir köprü olarak görüyorum. Şu anda iki belediye arasında başlayan bu ilişkiler daha da gelişecek ve Çin ile Türkiye geneline yayılacaktır." dedi.

    Çin'de ilk Türk yılı etkinliği Meram'dan

    2013 yılının Türk yılı ilan edildiği Çin'de ilk etkinliği Meram Belediyesi olarak gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Kalaycı ise, "Örnek misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bizlerden hiçbir zaman güler yüzünüzü esirgemediniz. Hz. Mevlana'nın bir sözü var; 'Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır' diye. Burada verilmek istenen asıl mesaj insanlığa barış ve huzurun gelmesi için işbirliğinin geliştirilmesidir. Mevlana ile Konfüçyüs'ün temel felsefesi insan üzerine kurulmuştur. Türkiye ile Çin arasında devlet başkanları düzeyinde devam eden ikili ilişkilere biz de yerel yönetimler olarak destek veriyoruz ve iki ülke arasındaki barışçıl mesajları dünyaya duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

    Yuexiu Belediye Başkanı Wang Huan Qing, en yakın dostlarına verdikleri bir hediyeyi Başkan Kalaycı'ya takdim etti. Kalaycı da meslektaşına semazen figürünün yer aldığı bir tablo hediye etti.

    Kaynak: ZEDHABER, Haber7





    Çin'de ilk Türk yılı etkinliği Meram'dan Yorumları