Oğlum bak git davasında ceza belli oldu   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 03-05-2013 (10:16)   Son Mesaj: 03-05-2013 (10:16)    Cevap: 0    Gösterim: 422  

    03-05-2013

    Oğlum bak git davasında ceza belli oldu

    Oğlum bak git davasında ceza belli oldu
    Oğlum bak git davasında ceza belli oldu

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, temizlik işçisi ile bir çocuk arasında geçen 'Oğlum bak git' polemiği sonrasında kavgaya dönüşen ve mahkemeye taşınan davada karar çıktı.

    Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, temizlik işçisi ile bir çocuk arasında geçen 'Oğlum bak git' polemiği sonrasında kavgaya dönüşen ve mahkemeye taşınan davada karar çıktı. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Hakim, temizlik işçisi Selçuk Kahraman'ı 740 lira para cezasına çarptırırken, 5 yıl denetime tabii tutulmasına da karar verildi.

    Olayla ilgili, Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, belediye temizlik işçisi şüpheli Selçuk Kahraman'ın, 11 Mayıs 2012'de temizlik yaptığı sırada Gölcük Ali Paşa Caddesi'nde mağdur Yasin K.'yı (17) arkadaşıyla uygunsuz konuştuğunu görüp uyardığı, Yasin K.'nin da bunun üzerine, temizlik işçisi Kahraman'a 'sinkaflı' sözler söylemesi üzerine, Kahraman'ın, mağdurun haksız tahriki altında temizlikte kullandığı ağaç saplı süpürge ile mağdura bir kez vurarak Yasin K.'yı yaraladığı kaydedilmişti.

    Yasin K.'nin bu olaydan dolayı şüpheli Kahraman'dan şikayetçi olduğu, şüphelinin de alınan savunmasında suçunu inkar ettiğine dikkat çekilmiş, şüpheli Kahraman'ın olayda kullandığı süpürgenin TCK'nın 54. maddesi uyarınca el konulması da istenmişti. Kahraman'ın TCK'nın 'kasten yaralama' suçunu düzenleyen 86/2, 3-e maddeleri uyarınca 2 yıldan 5 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Şüphelinin söz konusu suçu ağır tahrik altında işlediği ifade edilerek, şüpheliye 1,5 yıldan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası verilmesi istenmişti.

    Selçuk Kahraman, ilk duruşmada yaptığı savunmada, "Olay günü ben sokak temizliği yapıyordum. Yasin ve yanında bulunan 3 kişi küfürlü konuşuyordu. Ben burada aile olduğunu rahatsız etmemelerini söyledim. Bunun üzerine Yasin belinden kemerini çıkartıp bana doğru sallayarak 'Ne olacak bana vursana' diyerek küfür etti. Bunun üzerine polisi ve sorumlu olan Hasan Yaman'ı aradım. Ancak 15 dakika beklememe rağmen kimse gelmedi. Olay yerinden ayrılmak istedim. Ama mağdur yine üzerime geldi. Ben yaralama kastı ile değil ancak olay yerinden ayrılması için elimde bulunan sopayı salladım. Elimdeki süpürge kafasına geldi." demişti.

    Mağdur Yasin K. ise savunmasında, olay gününü şöyle anlatmıştı: "Olay günü arkadaşlarım Y.S.A., U.S. ve A.B. ile yolda müzik dinleyerek ve küfürlü konuşarak gidiyorduk. Sanık burada küfür etmememizi söyledi. Ben de, 'Burası bizim mahalle herkes küfürlü konuşuyor.' dedim. Bunun üzerine bizi kovaladı. Tuttu boğazımı sıktı ve bana yumruk attı. 'Benim kim olduğumu biliyor musunuz?' dedi ve polisi aradı. Bize, 'bekleyin' dedi ve biz de bekledik. Ancak polis gelmedi ben sinirlendim üzerine gittim. 'Bana niye vurdun ne olacak hadi vursana diyerek' kemerle koluna vurdum. Bunun üzerine sanık elinde bulunan süpürgeyi kafama vurdu. Yine bir tanesi koluma geldi. Sanıktan şikayetçiyim."

    Davayla ilgili bugün Gölcük Sulh Ceza Mahkemesi'nde son duruşma yapıldı. Duruşmaya, mağdur Yasin K.'nın avukatı İbrahim Ulufer, sanık Selçuk Kahraman ve avukatı Nuray Korkmaz katıldı. Tanıkların dinlenmesinin ardından, duruşma hakimi kararını açıkladı. Sanık Selçuk Kahraman'a 740 lira adli para cezası verildi. Hükmün açıklanması geri bırakılırken, Kahraman 5 yıl denetime tabii tutulacak. Adliyeden ayrılan Selçuk Kahraman, gazetecilerin 'Birşey söyleyecek misin?' sorusuna, 'Söylenecek bir şey yok.' karşılığını verdi.

    Adliyeye oğlu Selçuk Kahraman ile birlikte gelen Mustafa Kahraman da gazetecilerin sorularını cevapladı. Kahraman, davanın sonuçlandığını, 740 lira para cezası verildiğini ve suç işlememek kaydıyla hükmün 5 sene ötelendiğini söyledi. Davayı nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya Kahraman, "Olayı hiçbir şekilde değerlendirmiyorum, adalete güveniyorum. Böyleymiş. Yapılacak bir şey yok. Buna eyvallah dedik." cevabını verdi.

    "Oğlum bak git" ismiyle yapılan bir filmde Selçuk Kahraman'a bir ev verilmek istendiği yönündeki iddiayı Mustafa Kahraman, şöyle cevapladı: "

    Daireyi vermediler, 10 sene ipotek ettiler. 10 sene kullanmaya kalktılar. Benim çocuğumu 10 sene kullanacaklardı bende kabul ettirmedim." Kahraman, yaşadıkları olaydan dolayı mağdur olduklarını belirterek, " Onun çoluk çocuğu var. Onun çoluk çocuğunun ne durumda olduğunu bir Allah bilir bir ben bilirim. Karısı evden dışarıya çıkamıyor." ifadelerini kullandı.

    'Oğlum bak git'in kahramanı basına kızdı 'Oğlum bak git' polemiği sonrasında kavgaya dönüşen ve mahkemeye taşınan davanın ilk duruşması öncesinde temizlik işçisi ?Ne geldiyse başıma basın mensupları yüzünden geldi? diyerek tepki gösterdi

    'Oğlum bak git'in kahramanı çok şaşırttı! Türkiye'yi ayağa kaldıran video ve ardından çekilen film... Yapımcı, videodaki işçiye ev almak istediğini ancak kendisini bir türlü ikna edemediğini söyledi

    'Oğlum bak git'e 3,5 yıl hapis talebi! Kocaeli'nde internette izlenme rekorları kıran, bir temizlik işçisi ile bir çocuk arasında yaşanan ?Oğlum bak git? kavgası mahkemeye taşındı.

    ''Oğlum bak git''e hapis istemi Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde temizlik işçisi ile bir çocuk arasında ''Oğlum bak git'' diye başlayan ve sosyal medyada fenomen olan kavga mahkemelik oldu.

    Kaynak: CİHAN





    Oğlum bak git davasında ceza belli oldu Yorumları