Terörün çözüm sürecine Barzani de girecek!   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 03-05-2013 (10:14)   Son Mesaj: 03-05-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 323  

    03-05-2013

    Terörün çözüm sürecine Barzani de girecek!

    Terörün çözüm sürecine Barzani de girecek!
    Terörün çözüm sürecine Barzani de girecek!

    'Yol haritası' netleşiyor. Kulislerde, çözüm sürecine tam destek veren Barzani'nin sınır dışına çekilme ve silah bırakma aşamasında devreye gireceği konuşuluyor

    'Yol haritası' netleşiyor. Kulislerde, çözüm sürecine tam destek veren Barzani'nin sınır dışına çekilme ve silah bırakma aşamasında devreye gireceği konuşuluyor Barış sürecinde hükümete Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani'den de destek geldi. Kulislere göre Barzani, özellikle terör örgütünün silah bırakma ve sınırdan çekilme aşamasında rol üstlenecek. Akşam'dan Beşir Ariz'in haberine göre KUZEY Irak'ta Barzani'ye yakın üst düzey bir yetkili, barış sürecine ilişkin önemli bilgiler verdi. Buna göre Barzani, sürecin en önemli ayaklarından "PKK'yı silahsızlandırma" aşamasında devreye girecek.

    '2. BARIÅž GRUBU' GELECEK

    NEVRUZ'la birlikte PKK, eylemsizlik kararını açıklayacak. Kulislerde, bunun hemen ardından "2. Barış grubu"nun Türkiye'ye gelip silah bırakacağı da konuşuluyor. Kürt yetkiliye göre Barzani güçleri, "silah bırakma"nın ardından sınır dışına çekilen örgüt üyelerinin Kuzey Irak'a geçişi ve burada barınmasında aktif rol oynayacak.

    Hazırlıklara başlayan Kürt yönetimi, örgüt üyelerine gerekirse iş ve barınma imkanları da sağlayarak sivil yaşama kazandıracak. Sürecin en az 2, en fazla 4 yıl süreceği tahminini aktaran yetkili son noktada ise tüm örgüt üyelerinin yurtdışına çekileceğini ve silah bırakmanın gerçekleşeceğini ifade etti.

    KÜRT yetkili, sadece Türk yetkililerin değil BDP'lilerin de uzun süredir Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ile görüştüğünü ve sürece destek istediklerini belirtti.

    Â*





    Terörün çözüm sürecine Barzani de girecek! Yorumları