Peres'ten Erdoğan'ın o sözlerine tepki   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 03-04-2013 (10:14)   Son Mesaj: 03-04-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    03-04-2013

    Peres'ten Erdoğan'ın o sözlerine tepki

    Peres'ten Erdoğan'ın o sözlerine tepki
    Peres'ten Erdoğan'ın o sözlerine tepki

    İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peresise, Başbakan Erdoğan'ın "Siyonizm" ile ilgili sözlerini esefle karşıladığını belirterek "o sözler bilgisizlikten kaynaklanıyor" dedi.

    İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peresise, Başbakan Erdoğan'ın "Siyonizm" ile ilgili sözlerini esefle karşıladığını belirterek "o sözler bilgisizlikten kaynaklanıyor" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler tarafından Avusturya'da düzenlenen 5. Medeniyetler İttifakı Forumu'ndaki sözleri İsrail, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşmiş Milletler'de yankı buldu. Başbakan Erdoğan forumda yaptığı konuşmada ?islamofobi de siyonizm, anti-semitizm ve faşizm gibi insanlığa karşı işlenen bir suç olarak kabul edilmelidir? demişti.

    euronews muhabiri Jon Davies'e konuşan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peresise Erdoğan'ın sözlerini esefle karşıladığını söyledi.

    euronews:
    ?Size sormak istediğim ilk soru Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avusturya'daki konuşmasına olan tepkiniz olacak.?

    Şimon Peres:
    ?Esefle karşılıyorum. Bilgisizlikten kaynaklanıyor ve nefret kıvılcımlarını ateşliyor. Tümüyle gereksiz ve tamamen temelsiz. Son günlerde gördüğümüz üzücü olaylardan biri.?

    Erdoğan'ın forumdaki konuşmasının iki gün sonrasında Ankara'yı ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı John Kerry de konuya kayıtsız kalmadı ve tepkisini ?bu konuda Erdoğan ile aynı fikirde değiliz, İsrail ile Türkiye Amerika'nın iki önemli müttefikidir ve aradaki sorunların aşılması için iki tarafın da çalışması gerekiyor? sözleriyle ortaya koydu.



    Kaynak: euronews





    Peres'ten Erdoğan'ın o sözlerine tepki Yorumları