Kozlu'da 263 madencinin anısına tören   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 03-04-2013 (10:10)   Son Mesaj: 03-04-2013 (10:10)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    03-04-2013

    Kozlu'da 263 madencinin anısına tören

    Kozlu'da 263 madencinin anısına tören
    Kozlu'da 263 madencinin anısına tören

    Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 3 Mart 1992'de meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisi için tören düzenlendi.

    Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde 3 Mart 1992'de meydana gelen grizu faciasında hayatını kaybeden 263 maden işçisi için tören düzenlendi. TTK Genel Müdürü Burhan İnan, müessese müdürlüğünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 21 yıl önce Türkiye'nin en büyük iş kazalarından ve acılarından birinin Kozlu'da yaşandığını söyledi.

    Madencilik iş kolunun ağır ve tehlikeli işler sınıfına girdiğine dikkati çeken İnan, şöyle konuştu:

    ''Bizim ocaklarımız birinci derece gazlı ocaklardır. Riskimiz bu nedenle 2 kat artmaktadır. Burada madencilere düşen disiplinli çalışmak, verilen işi harfiyen yerine getirmek ve birbirine sahip çıkmaktır. Bir başka iş kolunda olmadığı kadar titiz davranmak zorundayız. Diğer iş kollarından farklı olarak madenci, madenciye emanettir. Bir madenci bütün madencilerin canını yeri geldiğinde kurtarabilir ama bir madenci yaptığı bir hatayla arkadaşlarının hayatını riske edebilir. Bunun için dikkatli çalışın.''

    Genel Maden İşçileri Sendikası Genel BaÅŸkanı Eyüp AlabaÅŸ iseÂ*herkesin madenciliÄŸin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduÄŸunu bildiÄŸini belirterek, ''Biz bunu 165 yıldır yaÅŸayarak öğreniyoruz. 165 yıldır yaklaşık 5 bin maden ÅŸehidimizle bu acı tecrübeyi edindik. Atalarımız ve bizler bu bölgede ülkemizin ve bölgemizin kalkınması için canımızla kanımızla mücadele ediyoruz. Bütün önemlere ve dünyadaki teknolojik geliÅŸmelere raÄŸmen bu acıları yaÅŸamaya devam ediyoruz'' diye konuÅŸtu.

    Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, sendika yöneticileri ve maden işçilerinin katıldığı törende, faciada yaşamını yitiren işçiler için saygı duruşunda bulunuldu, Kur'an-ı Kerim okundu ve mevlit şekeri dağıtıldı.

    Kaynak: AA





    Kozlu'da 263 madencinin anısına tören Yorumları