HAK-İŞ: Çözüm sürecini destekliyoruz   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-03-2013 (11:13)   Son Mesaj: 03-03-2013 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 308  

    03-03-2013

    HAK-İŞ: Çözüm sürecini destekliyoruz

    HAK-İŞ: Çözüm sürecini destekliyoruz
    HAK-İŞ: Çözüm sürecini destekliyoruz

    HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, terör konusunda çözüme dair atılan adımları destekledikleri söyledi. Arslan, "Bu ülkenin gencecik çocuklarının ülkemize yararlı olacağı çağda tabutla gelmelerini istemiyoruz. Terörün ortadan kaldırılması için başlatılan süreci destekliyoruz." dedi.

    HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, terör konusunda çözüme dair atılan adımları destekledikleri söyledi. Arslan, "Bu ülkenin gencecik çocuklarının ülkemize yararlı olacağı çağda tabutla gelmelerini istemiyoruz. Terörün ortadan kaldırılması için başlatılan süreci destekliyoruz." dedi. Mahmut Arslan, Hizmet İş Sendikası İstanbul 8 No'lu Şube 1. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Burada gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Arslan, "Terörün ortadan kaldırılması için başlatılan süreci destekliyoruz. Biz hiç kimsenin ölmesini istemiyoruz. Biz yaşamı insanın yaşamasını istiyoruz. Bu ülkenin gencecik çocuklarının ülkemize yararlı olacağı çağda tabutla gelmelerini istemiyoruz. Anaların ağlamasını istemiyoruz. Adına ne koyarsanız koyun, kim ne derse desin biz bu acıların dinmesi için atılacak tüm adımlara varız. Kan akmaya devam mı etsin?" şeklinde konuştu.

    Meclis'e Anayasa taslağı sunduklarını belirten Arslan, "Kendi ekibimizle Anayasa taslağı hazırlayıp Meclis Başkanlığına sunduk. Türkiye'nin 13 vilayetinde yapılan toplantılara aktif olarak destek verdik. Siyasi partilerin oluşturduğu Anayasa uzlaşma komisyonuna destek verdik. Yeni Anayasa konusunda HAK-İŞ ısrarlı ve kararlıdır. Hiçbir siyasi parti. Yeni Anayasa yapımından çekinmemelidir. Herkes oturacak asgari müştereklerde bir uzlaşma sağlanacak ve ülke yeni Anayasa'sına kavuşacaktır." ifadelerini kullandı.

    'DARBECİLERİN ÖZÜR DİLEMELERİNİ BEKLİYORUZ'

    28 Şubat sürecinde HAK-İŞ'e yapılan haksızlıkları anlatan Arslan, "HAK-İŞ'in örgütlü olduğu iş yerlerini kara listeye aldılar. Adeta sermayeyi yeşile kırmızıya ayırdılar. Bizimle birlikte iş yerlerini de cezalandırdılar. O süreç Türkiye için karanlık bir dönemdir. O gün fiili darbecilerle iş tutanlar bugün utanmazca, sıkılmadan sendikacı, adam diye geziniyorlar. En azından özür dilemelerini bekliyoruz. "Yanlış yaptık, bizi kullandılar" demelerini bekliyoruz ama nerede. Onun için de yürek ister. Delikanlılık ister." dedi.

    Kaynak: CİHAN





    HAK-İŞ: Çözüm sürecini destekliyoruz Yorumları