Denizin dibinden neler çıkmadı ki?   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 03-03-2013 (11:13)   Son Mesaj: 03-03-2013 (11:13)    Cevap: 0    Gösterim: 387  

    03-03-2013

    Denizin dibinden neler çıkmadı ki?

    Denizin dibinden neler çıkmadı ki?
    Denizin dibinden neler çıkmadı ki?

    Muğla'nın Marmaris İlçesi'nin, çevreciler deniz dibi temizliği başlattı. Denizden çıkanlar herkesi şaşırttı.

    MuÄŸla'nın Marmaris Ä°lçesi'nin, çevreciler deniz dibi temizliÄŸi baÅŸlattı. Denizden çıkanlar herkesi ÅŸaşırttı. VÄ°DEO İÇİN TIKLAYIN Â*Yapılan çalışmada iki traktör römorku çöp çıktı. Marmaris Çevrecileri DerneÄŸi BaÅŸkanı Ahmet Kutengin, "Marmaris Körfezi'nin durumu içler acısı. Bir ay süre ile dört kilometrelik kıyı ÅŸeridinde deniz dibi temizliÄŸi yapacağız" dedi.

    Marmaris Çevrecileri Derneği, 'Mavilik bozulmasın' adı altında bir ay sürecek deniz dibi temizliği başlattı. Kemal Seyfettin Elgin Bulvarı Uzunyalı Mevkii'nden ilçe merkezine kadar dört kilometrelik deniz dibi temizliğine katılan dört dalgıç, çok sayıda atık çıkardı. Aralarında teknelerde kullanılan tuvalet aparatı, kamyon ile otomobil lastikleri, ayakkabı, plastik ile demir boru, şırınga ve çok sayıda pet ile cam şişeler bulunan iki traktör çöp görenleri şaşırttı. Sahile konulan çöpler çevreden geçen yerli yabancı turistler de şok etkisi yarattı. Bazı vatandaşlar deniz dibinden çıkan atıkları görünce bir daha denize girmeyeceğini ifade etti.

    Marmaris Körfezi'nin kıyı kesimindeki deniz dibinin içler acısı halde olduğunu söyleyen Marmaris Çevrecileri Derneği Başkanı Ahmet Kutengin, "Oteller bölgesi olarak bilinen Uzunyalı Mevkii'nden şehir merkezine kadar olan dört kilometrelik deniz kıyısından dip temizliğinin ilki yapıldı. Dalgıçlarımız üç saat içinde iki traktör römorku kadar atık çıkardı. Çıkarılan atıkların arasındaki kamyon lastikleri ve çeşitli materyaller bizi şok etti. Turizmden ekmek kazanan herkesin artık çevreye duyarlı olmasını istiyoruz. İlçemiz, deniz, kum ve güneş üçlüsünden para kazanıyor. Denizi kaybettiğimiz anda turizmde çok büyük sıkıntılar yaşarız" dedi.

    Toplanan çöpler Marmaris Belediye Zabıta Ekipleri tarafından alınarak katı atık tesisine götürüldü.

    Kaynak: DHA





    Denizin dibinden neler çıkmadı ki? Yorumları