Samsun STK'larından BDP'li vekillere destek   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-03-2013 (10:12)   Son Mesaj: 03-03-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 331  

    03-03-2013

    Samsun STK'larından BDP'li vekillere destek

    Samsun STK'larından BDP'li vekillere destek
    Samsun STK'larından BDP'li vekillere destek

    BDP milletvekillerinin çözüm sürecini anlatmak için geldikleri Samsun'da çıkan olayların ardından basın açıklaması yapan bazı sivil toplum kuruluşları olayların sorumlularının istifaya davet etti.

    BDP milletvekillerinin çözüm sürecini anlatmak için geldikleri Samsun'da çıkan olayların ardından basın açıklaması yapan bazı sivil toplum kuruluşları olayların sorumlularının istifaya davet etti. Samsun'da BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile bağımsız milletvekili Levent Tüzel'den oluşan heyetin, çözüm sürecini anlatmak için geldikleri Samsun'da çıkan olayların ardından basın açıklaması yapan bazı sivil toplum kuruluşları olayların sorumlularının istifaya davet etti.

    BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel ile Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel'den oluşan heyetin, çözüm sürecini anlatmak için çıktığı Karadeniz turunun üçüncü durağı Samsun'da çıkan olayların ardından 56 kişi gözaltına alınmış ve ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

    KESK Şubeler Platformu, TMMOB, Emekli-Sen, Devrimci 78'liler, Halkevi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Halkların Demokratik Kongresi, Sosyalist Yeniden Kuruluş, Türkiye Gerçeği, EMEP, ÖDP, SDP, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi üyeleri bugün ortak basın açıklaması yaptı. Olayların çıktığı Gazi Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 100 kişi polisin aldığı geniş güvenlik önlemleri arasında toplandı. Grup 'Karadeniz halkı Barış İstiyor', 'Karadeniz Faşizme Teslim Olmayacak' pankartları açtı. Yolun trafiğe kapanması ardından grup adına konuşan Pınar Katar, şöyle dedi:

    "18-19 Şubat tarihleri arasında Sinop ve Samsun'da devrimci demokrat ilerici insanlara linç girişiminde bulunulmuştur. Bu saldırının amacı, yıllardan beri Karadeniz'de suyuna, yaşamına, çevresine sahip çıkan eğitimin ve sağlığın piyasalaştırılmasına 'dur' diyen insanların barış, eşitlik ve kardeşlik içinde yaşamlarını gerektiğini savcunan ve bunlar için sokaklara çıkan sol sosyalist demokrat kurumların verdikleri mücadelenin geriletilmesi ve yok edilmeye çalışılmasıdır."

    Kaynak: DHA





    Samsun STK'larından BDP'li vekillere destek Yorumları