Adıyaman'da 'üç hilal'li gerginlik   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 03-03-2013 (10:12)   Son Mesaj: 03-03-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 360  

    03-03-2013

    Adıyaman'da 'üç hilal'li gerginlik

    Adıyaman'da 'üç hilal'li gerginlik
    Adıyaman'da 'üç hilal'li gerginlik

    Adıyaman'da gece geç saatte KESK'e bağlı sendikalar ve İHD'nin de içerisinde bulunduğu bina ve aynı sokak üzerindeki bazı iş yerlerinin duvarlarına üç hilal çizildi

    Adıyaman'da gece geç saatte KESK'e bağlı sendikalar ve İHD'nin de içerisinde bulunduğu bina ve aynı sokak üzerindeki bazı iş yerlerinin duvarlarına üç hilal çizildi Adıyaman'da bazı binaların duvarına boya ile üç hilal çizildi.

    Gece geç saatte KESK'e bağlı sendikalar ve İHD'nin de içerisinde bulunduğu bina ve aynı sokak üzerindeki bazı iş yerlerinin duvarlarına üç hilal çizildi. İş yeri ve sendika görevlileri sabah geldiklerinde işaretlemeleri görerek durumu polise bildirdi. Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme ekipleri, bölgede gerekli çalışmaları yaptıktan sonra işaretler silindi.

    İşaretleme yaptığı belirtilen kişi veya kişiler, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Polis ekipleri güvenlik kameralarına el koyarken, şahısların eşkalleri doğrultusunda çalışmalar sürdürülüyor.

    Eğitim-Sen Adıyaman Şube Başkanı Hediye Kılınç, provokatif eylemlerin yapıldığını dile getirerek, "Sabah çalışanlarımız geldiği zaman, kapının hem alt tarafında hem de üst tarafında üç hilal resimlerinin olduğunu görmüşler ve bize haber verdiler. Biz komşu iş yerlerindeki görüntüleri inceledik. O görüntülerde saat 01:45 civarında dört genç tarafından yapıldığını gördük. Dört genç öncelikle binanın ön tarafından geçip, binayı kontrol ediyorlar. Daha sonra gençlerden birisi geliyor ve sprey boyayla binaya üç hilal resimleri çiziyor.

    Bu bizim acımızdan kaygı verici. Adıyaman'da daha önce bu provokasyon çok fazla yapıldı. Geçen sene Karapınar mahallesinde Ailevi yurttaşlarımızın evlerinin işaretlenmesini olayında aslında başlayan bir süreç olarak görüyoruz. Tabi üç-beş gencin yapmasının ötesinde bu kentte yapılmak istenen, aslında amaçlanmak istenen bizler açısından kaygı vericidir. Bu kentte Kürtlerin, Türklerin, Alevilerin ve Sünnilerin ortak yaşadığı bir kenttir. Böylesi girişimler bazı hassasiyetleri kaşıyacaktır. Hani yapanlar bu hassasiyeti taşımaya çalışanlar, bu provokasyon girişiminde bulunanlar bu sürecinde bir şekilde görerekten, bilerekten, çalışma içerisine girmişler" dedi.

    Kaynak: İHA





    Adıyaman'da 'üç hilal'li gerginlik Yorumları