Polis artık dövmeyecek, çarpacak!   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 03-02-2013 (10:14)   Son Mesaj: 03-02-2013 (10:14)    Cevap: 0    Gösterim: 310  

    03-02-2013

    Polis artık dövmeyecek, çarpacak!

    Polis artık dövmeyecek, çarpacak!
    Polis artık dövmeyecek, çarpacak!

    Emniyet'in envanterine ilk kez elektroşok tabancasıyla tavşan avında kullanıldığı iddia edilen fenerler giriyor. Hava kararınca kullanılacak fener ışığıyla şüpheliyi sersemletecek.

    Emniyet'in envanterine ilk kez elektroşok tabancasıyla tavşan avında kullanıldığı iddia edilen fenerler giriyor. Hava kararınca kullanılacak fener ışığıyla şüpheliyi sersemletecek. Şüpheli ya da suçlular 4 aşamalı yöntemle gözaltına alınacak. Polis, gece denetimlerinde şüpheli ya da zanlıları el fenerleri ve projektörlerle tespit edecek.

    Dur ihtarına uymayıp kaçanlar yol kapanı ile entegre edilecek. Elinde silah, bıçak gibi kesici alet bulunan zanlılar elektroşok cihazı ile etkisiz hale getirilecek. Son aşamada ise teleskopik coplar devreye girecek.

    Emniyet, asayiş birimlerinde görev yapan 80 bin polise 500 lümenlik el fenerleri almak için çalışma başlattı. Yaydığı güçlü ışık akışı nedeniyle geçici körlüğe neden olduğu ve tavşan avında kullanıldığı iddiaları nedeniyle fenerlerin ihale süreci uzadı.

    Asayiş Daire Başkanlığı, fenerlerin "insan sağlığına zararlı olup olmadığının" araştırılmasını istedi.

    500 METRE ETKİLİ

    EGM, akşam ve gece saatlerinde zanlıları güçlü ışık akışına sahip bu fenerlerle tespit edip yakalamayı planlıyor.

    500 metre etkili fenerler, karşıdaki kişiyi birkaç dakika etkisiz hale getiriyor. Bu arada 500 adet alınması planlanan "Taser" adı verilen elektroşok tabancalarını sadece özel "eğitim" almış polisler kullanabilecek. Proje ilk etepta Ankara, İstanbul, Mersin gibi illerde "pilot" olarak uygulanacak.





    Polis artık dövmeyecek, çarpacak! Yorumları