Suriye'de iki günlük bilanço: 246 ölü   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 03-01-2013 (10:11)   Son Mesaj: 03-01-2013 (10:11)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    03-01-2013

    Suriye'de iki günlük bilanço: 246 ölü

    Suriye'de iki günlük bilanço: 246 ölü
    Suriye'de iki günlük bilanço: 246 ölü

    Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin dünden bu yana çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda 246 kişinin öldüğü bildirildi.

    Suriye'de Beşşar Esed'e bağlı ordu birliklerinin dünden bu yana çeşitli kentlerde düzenlediği operasyonlarda 246 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü(SNHR), dün güvenlik güçlerinin muhaliflerin yoğun olduğu kentlere ağır silahlarla gerçekleştirdiği operasyonlarda 208, bugünkü operasyonlarda da 38 olmak üzere toplam 246 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

    Bu arada, rejime bağlı birliklerinin Şam'ın doğu kesimlerinde yer alan Doğu Guta bölgesine rastgele top ateşine tutması sonucu bazı evlerin yıkıldığını ve onlarca evin hasar gördüğünü, yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıların çıkartıldığını belirten Suriye Genel Devrim Konseyi(SRGC), Filistinlilerin yoğun olarak yaşadığı Yermuk kampında Özgür Suriye Ordusu(ÖSO) ile Esed birlikleri arasında çatışmalar yaşandığını ve bölgede şiddetli patlamaların meydana geldiğini aktardı.

    Şam'ın Mudamiye, Dareya, Nehr Ayşe, Haresta ve Hamuriye banliyölerinin hava saldırılarına maruz kaldığını vurgulayan SRGC, ÖSO birliklerinin Dareya bölgesinde çok sayıda tank ve askeri aracı imha ettiğini ve rejim birliklerinin bölgeye girmesini engellediğini dile getirdi.

    Şam'ın Kalamun bölgesindeki 155. Tugaydan ülkenin kuzeyine doğru 3 Scud füzesinin fırlatıldığını savunan SRGC, silahlı muhaliflerin kuzeydeki İdlib'in Hayş beldesinde iki tankla birkaç askeri aracı imha ettiğini dile getirdi.

    Rejimin Şam'ın Zabadani ilçesini yoğun top ateşine tutması sonucu kasabadan dumanların yükseldiğini ileten SRGC, bir savaş uçağının Halep'in Deyr Cemel beldesine "varil bombası" atması üzerine evlerin yıkılması sonucunda enkaz altında kalan ölü ve yaralıların iş makineleri yardımıyla çıkartıldığını ifade etti.

    Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda "teröristi" etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini öne sürdü.

    Kaynak: AA





    Suriye'de iki günlük bilanço: 246 ölü Yorumları