Kara Kuvvetleri eski komutanı tutuklandı   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 02-28-2013 (10:12)   Son Mesaj: 02-28-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    02-28-2013

    Kara Kuvvetleri eski komutanı tutuklandı

    Kara Kuvvetleri eski komutanı tutuklandı
    Kara Kuvvetleri eski komutanı tutuklandı

    28 Şubat soruşturması çerçevesinde gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan Kara Kuvvetleri eski Komutanı Erdal Ceylanoğlu hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Ceylanoğlu ile birilkte Emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı.

    28 Şubat soruşturması çerçevesinde gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan Kara Kuvvetleri eski Komutanı Erdal Ceylanoğlu hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Ceylanoğlu ile birilkte Emekli Tümgeneral Yücel Özsır tutuklandı. Eki Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner, emekli Tümgeneral Mehmet Başpınar ile muvazzaf Albay Mehmet Cumhur Yatıkkaya, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

    CEYLANOĞLU'NA TANKLARIN YÜRÜTÜLMESİ SORULDU

    Emekli Orgeneral Ceylanoğlu'nun avukatı Erol Aras gazetecilere yaptığı açıklamada, Ceylanoğlu'na 4 Şubat 1997 tarihindeki tankların yürütülmesinin sorulduğunu, 28 Şubat ile ilgili başka herhangi bir somut suçlama yöneltilmediğini söyledi.

    Mahkemeye sevk edilen 5 kişiden 2'sinin tutuklandığını, 3'ünün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını dile getiren avukat Aras, adli kontrol şartının ise haftada bir gün imza verilmesi şeklinde uygulanacağını söyledi. Aras, Ceylanoğlu'nun tutukluluğuna itiraz edeceklerini de ifade etti.

    Müvekkillerinden emekli Orgeneral Aslan Güner'in serbest bırakıldığını belirten Aras, açıklamarını şöyle sürdürdü; ''Ceylanoğlu'nun bu tarihte izinli olmasına ve Genelkurmay'dan gelen yazıda, kendisinin 30 Ocak ya da 1 ve 2 Şubat'ta görevde bulunduğu, emrin verildiği 3 Şubat'ta izinli olduğu, ertesi gün 1,5'ta geldiği çok net ortada olmasına rağmen yapılan sorgunun sonunda tutuklanmasına karar verildi. Tabii bu 15 senedir toplumun sürekli beynine kazınan 'Tanklar yürüdü, darbeye teşebbüs için yürüdü' propagandasının etkili olduğunu şundan anladık, sorguda sadece 15'ten fazla gazetenin manşeti gösterildi. O tarihteki gazete manşetlerinden başka bir şey söylenmedi. Emri veren kişilerin isimleri ve soyisimleri çok net belliydi. O günkü ceride defteri olarak gelen belgede izinli olduğu belliydi. Tutuklanma ihtimalini çok uzak görüyorduk. En azından adli kontrol olmasını bekliyorduk.''

    Bir gazetecinin emri kimin verdiği ile ilgili sorusunu ise Aras, ''İsim vermek doğru olmaz ama o dönemin Genelkurmay Başkanı ve EDOK Komutanı vermiştir'' diye yanıtladı.

    28 Şubat'ta tankları yürüten komutan konuştu 28 Şubat soruşturması çerçevesinde gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılan Kara Kuvvetleri eski Komutanı Erdal Ceylanoğlu hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

    Kaynak: AA-CİHAN





    Kara Kuvvetleri eski komutanı tutuklandı Yorumları