Pilotları kör eden ışın!   Konuyu açan: Günceleditör   Ä°lk Mesaj: 02-28-2013 (10:12)   Son Mesaj: 02-28-2013 (10:12)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    02-28-2013

    Pilotları kör eden ışın!

    Pilotları kör eden ışın!
    Pilotları kör eden ışın!

    Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Kaptan Pilot Gürcan Mantı, uçaklara doğru tutulan lazer ışınlarının temel sebebinin havalimanlarının şehre yakın yerde konuşlandırılması olduğunu söyledi.

    Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Başkanı Kaptan Pilot Gürcan Mantı, uçaklara doğru tutulan lazer ışınlarının temel sebebinin havalimanlarının şehre yakın yerde konuşlandırılması olduğunu söyledi. Son günlerde yurtiçi ve yurtdışı uçuşlarında maruz kalınan lazer ışınları uçuş emniyetini olumsuz etkiliyor. Özellikle kokpite doğru pilotları hedef alan lazer ışınları iniş ve kalkış sırasında büyük tehlikeler oluşturuyor.

    Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklamalara da bulunan TALPA Başkanı Kaptan Pilot Gürcan Mantı, uçağa doğru tutulan lazerlerin iniş kalkış sırasında pilotların geçici körlük yaşamasına sebep olduğunu belirtti.

    Mantı, "Bu tür lazerler uçuş emniyetini direkt etkilemektedir. Dünyada Amerika ve Avustralya'da bu tip olaylarda polis müdahale etmekte ve büyük hapis cezaları verilmektedir" diye konuştu.

    Â*Türkiye'de uçuÅŸ güvenliÄŸini olumsuz etkileyen lazerlerin yeni yeni gündeme geldiÄŸini belirten Mantı ÅŸunları söyledi:

    "Türkiye'de bu konuyla ilgili basından takip ettiğimiz birkaç olay var. Bence buna da etken havalimanlarının şehirlerin yakınında konuşlanmasıdır. Bu lazer silahlarının bilinçsiz kişilere verilmesi ve bilinçsiz kişiler tarafından kullanılmasıdır. Hatta bu lazerler iniş kalkış halinde pilotların geçici körlüğüne bile neden olabilir" şeklinde konuştu.

    Lazer ışınlarına maruz kalan pilotların hemen durumu kuleye bildirmelerini isteyen Mantı, kuleden de güvenlik güçlerine haber verildiğini ifade etti.

    Kaynak: Ä°HA





    Pilotları kör eden ışın! Yorumları