PKK tutsakları serbest bırakacak ama...   Konuyu açan: Saatte1   İlk Mesaj: 02-27-2013 (10:13)   Son Mesaj: 02-27-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 388  

    02-27-2013

    PKK tutsakları serbest bırakacak ama...

    PKK tutsakları serbest bırakacak ama...
    PKK tutsakları serbest bırakacak ama...

    Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan, Abdullah Öcalan'ın BDP heyetine verdiği 4 basamaklı çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

    Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan, Abdullah Öcalan'ın BDP heyetine verdiği 4 basamaklı çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. PKK'nın elinde bulundurduğu tutsakların bazı koşullarla serbest bırakılacağını dile getiren Kalkan, "Önder Apo'nun geliştirmeye çalıştığı demokratik süreç ilerlerse, bu ortamı yumuşatırsa iyi niyet yaklaşımları olarak karşılıklı bu tür adımlar gündeme gelebilir. İkincisi, arabulucular olur, karşılıklı görüşmeler olursa böyle bir durum yine gelişebilir. Bizim insanları uzun tutma, çok tutma, tutuklu yapma gibi bir niyetimizin yaklaşımımızın olmadığı açık." dedi. Kalkan, Kürt halkının çözümü istemesi durumunda, bu arzunun önünde durmayacaklarını dile getirdi.

    Terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticilerinden Duran Kalkan, örgüte yakınlığıyla bilinen internet sitesine çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. PKK'nın elinde tuttuğu esirleri bırakmasıyla ilgili konuşan Kalkan, şöyle dedi: "İnsani açıdan da, politik açıdan da diyeceğimiz, reddedeceğimiz, katılmayacağımız bir durum yok. Serbest bırakma hangi koşullarda olur; bir boyutu süreçle bağlantılı olur. Önder Apo'nun geliştirmeye çalıştığı demokratik süreç ilerlerse, bu ortamı yumuşatırsa iyi niyet yaklaşımları olarak karşılıklı bu tür adımlar gündeme gelebilir. İkincisi, arabulucular olur, karşılıklı görüşmeler olursa böyle bir durum yine gelişebilir. Bizim insanları uzun tutma, çok tutma, tutuklu yapma gibi bir niyetimizin yaklaşımımızın olmadığı açık. Uyarı olarak bunu yaptık. Mevcut tutuklular da semboliktirler aslında. Yani tutuklamanın sadece kendilerinin yetkisinde olmadığını göstermek istiyoruz. Bu bakımdan mevcut olanları da çok tutalım, suçludurlar, bizim esirlerimiz olsunlar dediğimiz yoktur. Ama karşılığı var bunun."

    Abdullah Öcalan'ın çağrısını tek yanlı anlamadıklarını ifade eden Kalkan, çağrıdan karşılıklı olmasını temenni ettiğini anladıklarını dile getirdi. 'Öyle bir arayış gelişirse biz kapalı değiliz, açığız.' diyen Kalkan, "Tek taraflı olarak da kimse bizden bunları beklemesin. Geçmişte yaptık bunları, çeşitli çevreler araya girdiler kıramadık. Aileler araya girdi, kıramadık." ifadelerine yer verdi. Kalkan, siyasi çözümün gerçekleştirilmek istendiği kaydederek, "Bu siyaset de karşılıklıdır, tek yanlı olmaz." diye belirtti.

    "ÇÖZÜM ÜRETECEK MEKANİZMA DEVLETTİR, HALK ÇÖZÜM İSTERSE ÖNÜNDE DURMAYIZ"

    Sorunun asker ve polisin bölgeden çekilmesiyle gerçekleşebileceğini de kaydeden Kalkan, "Eğer sorun çözülecekse böyle olacak. AKP yapacak, devlet yapacak. PKK'nin yapabileceği şeyler sınırlıdır. Ve PKK sorunu açığa çıkartıp çözümü dayatmakla mükelleftir. Çözüm üretecek güç devletir, hükümettir. Çözüm onların yaklaşımlarıyla olacak." dedi.

    Kürtlerin çözümü kabul etmesi durumunda PKK'nın bu durumun önünde engel olmayacağını dile getiren Kalkan, "Bırakalım Kürt iradesi ortaya çıksın. Kürtlerin içinde seçim yapalım, tabii PKK da görüşlerini söyleyebilsin, toplum neye karar verirse biz ona da razıyız. PKK yani elbetteki çözüm gelişirse, çözümün durumuna göre kendi durumunu değiştirebilir de. Değiştirecektir de. Buna da açık bir sürü değişim yaşadı zaten." ifadelerine yer verdi.

    Kaynak: CİHAN





    PKK tutsakları serbest bırakacak ama... Yorumları