Mayın faciası son anda önlendi   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-27-2013 (10:13)   Son Mesaj: 02-27-2013 (10:13)    Cevap: 0    Gösterim: 307  

    02-27-2013

    Mayın faciası son anda önlendi

    Mayın faciası son anda önlendi
    Mayın faciası son anda önlendi

    Adana'da boş arazide çocukların oynarken bulduğu mayın bir vatandaş tarafından fark edildi, polisin zamanında müdahalesi ile faciadan dönüldü...

    Adana'da boş arazide çocukların oynarken bulduğu mayın bir vatandaş tarafından fark edildi, polisin zamanında müdahalesi ile faciadan dönüldü... Edinilen bilgiye göre, olay, Adana merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde geçtiğimiz pazar günü meydana geldi. İddiaya göre, çocuklar evlerinin yanındaki boş arazide oynarken yeşil yuvarlak bir cisim buldu, bu cismi eline alan çocuklar oynamaya başladı. Bu arada yoldan geçen bir vatandaş çocukların elindeki cismi görerek, "Hemen onu yere bırakın o mayın patlarsa hepiniz ölürsünüz" dedi. Bunun üzerine çocuklar mayını buldukları yere yavaşça bırakıp oradan uzaklaştı.

    Vatandaş ise hemen 155 polis imdatı arayarak çocukların mayın bulduğu ihbarında bulundu. Bunun üzerine olay yerine gelen bomba imha ekipleri fünye ile mayını patlatarak etkisiz hale getirdi. Mayının patlatılmasıyla hemen yanında bulunan ve alt katı boş olan iki katlı evin 1. katının bütün camları kırıldı. Mayının patlatıldığı yerde ise çukur oluştu. Polisler çukuru kapatarak mayın parçalarını da alıp olay yerinden ayrıldı. Polis şimdi mayının evlerin arasına nasıl getirildiği ya da geldiğini araştırıyor.

    Mayın bulunan arazinin hemen yanı başında evi bulunan 76 yaşındaki Sakine Şahin, çocukların mayını oynarken bulduğunu bir vatandaşın uyarısıyla facianın önüne geçildiğİni belirterek, "Polisler geldi, mayını patlattı, çok acayip bir ses çıktı. Çok korktuk hepimiz evlerimize saklandık. Polis imdadımıza yetişti" dedi.

    Başka bir mahalle sakini Hatice Özkara ise öğleden sonra misafirliğe gitmek için evden çıktıklarında evlerinin karşısında boş arazide yeşil üzerinde askeri şeyler yazan yuvarlar bir cisim gördüklerini daha sonra polislerin geldiğini belirterek, "Biz korkumuzdan evi de boşaltıp başka yere gittik. Bulunan cisim mayınmış, iyi ki zamanında bulundu. Çocukların elinde patlasa çok kötü şeyler olabilirdi" diye konuştu.

    Kaynak: İHA





    Mayın faciası son anda önlendi Yorumları