Şanlıurfa Cezaevi'nde yangın   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 02-26-2013 (11:15)   Son Mesaj: 02-26-2013 (11:15)    Cevap: 0    Gösterim: 390  

    02-26-2013

    Şanlıurfa Cezaevi'nde yangın

    Şanlıurfa Cezaevi'nde yangın
    Şanlıurfa Cezaevi'nde yangın

    Şanlıurfa Cezaevi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ile birlikte, panzerler ve özel harekat polisleri sevk edildi.

    Şanlıurfa Cezaevi'nde yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ile birlikte, panzerler ve özel harekat polisleri sevk edildi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Akçakale yolu üzerindeki cezaevinde, tutukluların bulunduğu ''bekleme koğuşu''nda çıkan yangına müdahale eden bir itfaiye eri ile tutuklular Sıtkı Bebe, Ömer Faruk Mermertaş ve Veysel Karakaş dumandan etkilendi.

    112 Acil Servis ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan ve daha sonra ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılan 4 kişinin tedavisi sürüyor.

    Bu arada yangını haber alıp olay yerine gelen bazı tutuklu ve hükümlülerin yakınları cezaevi çevresinde toplandı. Polis araçlarından yapılan anonslarda, herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı belirtilip bekleyenlerin dağılması istendi.

    ''2 KİŞİ GEÇİCİ KOĞUŞTAKİ YATAKLARI TUTUŞTURDU''

    Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ndeki yangına ilişkin, ''Yangın, bugün cezaevine gelen 2 kişinin geçici koğuştaki yatakları tutuşturması sonucu çıkmış'' dedi.

    Likoğlu, cezaevi çevresinde bekleyen tutuklu ve hükümlülerin yakınlarıyla görüşüp, olayla ilgili bilgi verdi. Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Likoğlu, Başsavcı Mustafa Yalçın ile cezaevi müdürünün içeride incelemelerini sürdürdüğünü belirtti.

    Yangının söndürüldüğünü, koğuşların boşaltıldığını aktaran Likoğlu, dumandan etkilenen 3 kişi olduğuna işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

    ''Önce 2 şahıstı. Yan koğuşta kalan bir çocuk da etkilendi. O da hastaneye kaldırıldı. İkisinin durumu biraz ciddi gibi gözüküyor. Biriken dumanlar havalandırma açılarak tahliye edildi. Yangın, bugün cezaevine gelen 2 kişinin geçici koğuştaki yatakları tutuşturması sonucu çıkmış. Oradan çıkan yangında duman ve gaz etrafa yayıldı. Kendileri etkilendi, hastaneye kaldırıldı.''

    Yaralı sayısının fazla olduğuna ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Likoğlu, şu anda her şeyin kontrol altına alındığını kaydetti.

    Kaynak: Haber7





    Şanlıurfa Cezaevi'nde yangın Yorumları